Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

«Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας δυστυχώς αδιαφορεί για τα προβλήματά των υπηρεσιών και μας εμπαίζει υποτιμώντας την νοημοσύνη μας.»

Με αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια που αφορούν τις υπηρεσίες της Π. Ε Πέλλας της Π.Κ.Μ. θα ήθελα να τονίσω τα εξής:
                Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε Αντιπεριφεριάρχης Πέλλας ο κ Τζαμτζής τον επισκεφτήκαμε  ως Δ/Σ του Τοπικού Τμήματος Πέλλας του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον ενημερώσαμε για τα φλέγοντα προβλήματα και καταθέσαμε και υπόμνημα με τα βασικά προβλήματα. Τέθηκαν θέματα όπως η αναβάθμιση του Διοικητηρίου, η άθλια κατάσταση του γραφείου της ΔΑΟΚ στην Αριδαία, η τραγική κτηριακή κατάσταση  του Τμήματος Μεταφορών  Γιαννιτσών, η έλλειψη τοπογράφων στο Τμήμα Πολιτικής Γης Γιαννιτσών κ.α  Τα προβλήματα  προϋπήρχαν αλλά η εμπειρία του κ. Τζαμτζή ως Δημάρχου και Βουλευτή μας έδινε το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι θα τα επιλύσουμε. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τον covid19 έθεσα εκ νέου  το θέμα του Τμήματος Μεταφορών για τις απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες  και η αντίδραση του κ Τζαμτζή ήταν να μου αφαιρέσει τον λόγο εκνευρισμένος.
                Πριν από 20 ημέρες  επισκέφθηκα στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη και ζήτησα την παρέμβασή του για άμεση μεταφορά των γραφείων του Τμήματος Μεταφορών Γιαννιτσών σε χώρο που να πληροί τις συνθήκες λειτουργίας. Τόνισα το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες είναι σε απαράδεκτες συνθήκες. Εργάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς κλιματιστικά, σε χώρους που δεν αερίζονται, με στενότητα χώρου, χωρίς να υπάρχει πρόσβαση από ΑΜΕΑ και με τους πολίτες να είναι αναγκασμένοι να περιμένουν  στις σκάλες. Καμία φωτογραφία δεν μπορεί να απεικονίσει τις τραγικές συνθήκες που υπάρχουν καθώς δεν μπορούν να αποτυπώσουν τις υψηλές θερμοκρασίες, την έλλειψη αερισμού και την έλλειψη χώρου που υπάρχει.
                Ενημέρωσα παράλληλα τον Αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα του  Τμήματος Πολιτικής Γης Γιαννιτσών, όπου, ενώ υπάρχουν στην Διεύθυνση 4 τοπογράφοι, στο τμήμα των Γιαννιτσών δεν έχει τοποθετηθεί κανείς. Αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας είναι να υπάρχουν σε αναμονή 150 αιτήσεις πολιτών για εκμίσθωση εδώ και τρία χρόνια, να  εμπαίζονται οι πολίτες και το Δημόσιο να χάνει σημαντικά έσοδα. Για όλες τις μεταβολές στα ακίνητα που έχουν γίνει τα τελευταία έτη  δεν  ενημερώνεται η βάση δεδομένων στο Υπουργείο. Οι αιτήσεις για  εξαγορές με το άρθρο 23 Ν 4061/12 δεν έχουν εξεταστεί εδώ και δύο χρόνια. Πριν βγει αντισυνταγματική η διάταξη θα μπορούσαν να έχουν λυθεί πολλά χρόνια προβλήματα. Αυτοψίες που θα πρέπει να γίνουν  για διάφορες εργασίες δεν γίνονται .  Η υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε την δημόσια περιουσία ενόψει της κτηματογράφησης,  γίνεται με προβληματικό και ελλειμματικό τρόπο.
                Πρότεινα την άμεση τοποθέτηση 2 τοπογράφων, ενός οδηγού και δύο διοικητικών, πράγμα που είναι εφικτό. Δυστυχώς όμως, όχι μόνο δεν έχουμε ακουστεί αλλά δεχόμαστε και υπόγειο πόλεμο γιατί θέλουμε μία υπηρεσία να μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών.
Γνωρίζουμε όλοι τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν από την μείωση του προσωπικού αλλά ο αγώνας για καλύτερη οργάνωση πρέπει να είναι διαρκής και να βρίσκουμε εφικτές λύσεις. Λυπάμαι που θα το πω, όμως ποτέ οι υπηρεσίες μας δεν ήταν σε τέτοιο τέλμα. Αντί για αποφάσεις άμεσες, ακούμε δυστυχώς μόνο λόγια.
                Την πρότασή μου να ζητήσει η Περιφέρεια την έκταση που είναι το ΚΥΠΥΕΛ όπου μελλοντικά να δημιουργηθεί ένας χώρος στον οποίο θα μπορούν να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες τις περιοχής, ο Αντιπεριφερειάρχης την βρήκε ως απάντηση για τα σημερινά προβλήματα. Το γεγονός ότι η απάντηση του Ταμείου Γεωργίας είναι ότι είναι εκμισθωμένα, δεν εμποδίζει νομικά να περιέλθει στην ιδιοκτησία της ΠΚΜ. Ανακοινώθηκε επίσης ότι συνάντησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να ζητήσει έκταση από το στρατόπεδο «Φιλιππάκου» , για να υπάρξει η προσδοκία ότι δείχνει ενδιαφέρον. Αυτή η λύση όμως, η οποία δεν είναι και η καλύτερη, για να υλοποιηθεί θέλει μία πενταετία ή και περισσότερο.
                Η περιφέρεια έχει στην ιδιοκτησία της το Κτηνιατρείο Γιαννιτσών ( δίπλα στο ΚΥΠΥΕΛ) με 4 στρέμματα οικόπεδο. Εάν θέλει να το οικοδομήσει, μπορεί να γίνει εκεί και είναι χώρος βολικός από άποψη πρόσβασης, αυτό όμως είναι  ένα πρόγραμμα μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο. Τώρα χρειαζόμαστε λύσεις άμεσες. Οι συνάδελφοι στο Μεταφορών ζουν φρικτές καταστάσεις και επικίνδυνες ενόψει της υγειονομικής κρίσης και οι πολίτες που επισκέπτονται την υπηρεσία αγανακτούν. Οι αγρότες που θέλουν να εκμισθώσουν εκτάσεις από το Τμήμα Πολιτικής Γης  δεν μπορούν να περιμένουν 3 ή 4 χρόνια. 
                Θα έπρεπε να  σταματήσουμε τα παιχνίδια που είναι σε βάρος  της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών και να δώσουμε άμεσες λύσεις. Λύσεις που η κοινωνία σήμερα τις έχει μεγαλύτερη ανάγκη.
                 Δυστυχώς όμως οι προσπάθειές μας δεν έφεραν αποτέλεσμα. Δεν είδαμε διάθεση για άμεση λύση. Αντί να προσπαθούμε για καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματική διοίκηση βλέπουμε αδιαφορία και «την μπάλα στην εξέδρα».
                Η έκφραση που ακούστηκε « οι υπηρεσίες της διασποράς» αντί της ορθής «τα αποκεντρωμένα τμήματα» στα οποία υπηρετούν υπάλληλοι που είναι στην πρώτη γραμμή για να εξυπηρετούν εκατοντάδες  πολίτες, μαρτυρεί ότι το σχέδιο είναι να τις υποβαθμίσουμε σταδιακά.
                Λυπάμαι αλλά η μέχρι τώρα συνεργασία με την πολιτική διοίκηση της ΠΕ Πέλλας μας έχει απογοητεύσει. Θέλω να πιστεύω ότι η Διοίκηση της ΠΚΜ που έχει την συνολική ευθύνη δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θεατής  όταν βλέπει ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες από την κακοδιοίκηση και ποινικές ευθύνες  αφού χάνει έσοδα το κράτος και ταλαιπωρούνται πολίτες και υπάλληλοι.


Ερυθρόπουλος Κοσμάς
Πρόεδρος Τ.Τ Πέλλας..   Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κ. Μ ( ΣΕΠΕΚΕΜ) 
Γραμματέας Τύπου και Δημ Σχέσεων Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ.
Γ. Σ  Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος.

Πίνακας αποδεκτών
1)      Περιφερειάρχης ΠΚΜ κ Απόστολος Τζιτζικώστας
2)      Αναπλ. Περιφερειάρχης ΠΚΜ   κα Αθηνά Αηδονά
3)      Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας κ Ιορδάνης  Τζαμτζής
4)      ΣΕΠΕΚΕΜ
5)      ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΚΜ

6)      ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more