Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Η «Θάλεια» σάρωσε τη Πέλλα






Έπεσαν δέντρα, πλημμύρισαν υπόγεια, καταστράφηκαν ροδάκινα





Έναν Αύγουστο διαφορετικό από κάθε άλλη χρονιά και απότομη εναλλαγή σκηνικού στον καιρό, προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα  η «Θάλεια» σε ολόκληρη τη Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα στην Πέλλα.
Οι έντονες βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες αλλά και οι χαλαζοπτώσεις, είχαν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη για την εποχή κατάσταση, με τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή από την Τετάρτη το πρωί.
Σε πλήρη διάταξη για παν ενδεχόμενο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κλήθηκε να επέμβει για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και σπίτια στην περιοχή, ενώ πτώσεις δέντρων διαπιστώθηκαν.
Πολλοί δρόμοι χρειάζονται επέμβαση ώστε να καθαριστούν κυρίως από φερτά υλικά, αλλά σε κανένα σημείο δεν έχει αναφερθεί αποκλεισμός χωριού ή οικισμού.
Ο Εξαπλάτανος  είναι μία από τις περιοχές που δέχτηκαν μέσα σε ένα μόλις μήνα, νέο πλήγμα από την κακοκαιρία, καθώς το νερό που έπεσε τόσο την Τρίτη, αλλά και την Τετάρτη, δημιούργησε δρόμους- ποτάμια ακόμα και στο κέντρο του οικισμού.
Υπόγεια και σπίτια, περίπου 10 στον αριθμό, πλημμύρισαν και χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής αλλά και του Δήμου, ενώ υπήρξε εκ νέου καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας η οποία είχε διορθωθεί μετά την κακοκαιρία της 7ης Ιουλίου.
Σε μια εποχή που οι παραγωγοί βρίσκονται σε στάδιο συγκομιδής, χωρίς καν να έχουν φτάσει στη μέση αυτής, οι ζημιές χαρακτηρίζονται πολύ σοβαρές, ενώ κλιμάκια του ΕΛΓΑ έχουν κληθεί ήδη για αποτίμηση και σε αυτά θα συνδράμουν και υπάλληλοι του Δήμου Αλμωπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more