Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Δήλωση της Προέδρου φον ντερ Λάιεν στον Τύπο σχετικά με την παραίτηση του Φιλ Χόγκαν



Χθες το βράδυ ο Φιλ Χόγκαν υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Επιτρόπου Εμπορίου.

Σέβομαι την απόφασή του. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στον Φιλ Χόγκαν για το άοκνο και επιτυχημένο έργο του ως επιτρόπου και ως μέλους του Σώματος των Επιτρόπων.

Τον ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη συμβολή του στο έργο της Επιτροπής όχι μόνο στο πλαίσιο της παρούσας θητείας αλλά και στο πλαίσιο της προηγούμενης θητείας του, κατά την οποία διετέλεσε επίτροπος για θέματα γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης.

Τις τελευταίες ημέρες συζητήσαμε με τον Φιλ Χόγκαν για τις κινήσεις του στην Ιρλανδία, υπό το φως πληροφοριών που προέκυψαν όσον αφορά την τήρηση των κατευθυντήριων γραμμών για τη δημόσια υγεία στην Ιρλανδία.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς η Ευρώπη αγωνίζεται να μειώσει την εξάπλωση του κορονοϊού και οι Ευρωπαίοι κάνουν θυσίες και δέχονται επώδυνους περιορισμούς, περιμένω από τα μέλη του Σώματος των επιτρόπων να επαγρυπνούν ιδιαίτερα όσον αφορά τη συμμόρφωση με τους ισχύοντες εθνικούς ή περιφερειακούς κανόνες ή συστάσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 246 της Συνθήκης, εναπόκειται πλέον στην ιρλανδική κυβέρνηση να παρουσιάσει κατάλληλους υποψηφίους για επίτροπο ιρλανδικής ιθαγένειας. Όπως έπραξα και στο παρελθόν, θα καλέσω την ιρλανδική κυβέρνηση να προτείνει μία γυναίκα και έναν άνδρα.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις θα αναλάβει, προσωρινά, αρμοδιότητες για θέματα εμπορίου. Αργότερα, θα αποφασίσω σχετικά με την τελική κατανομή χαρτοφυλακίων στο Σώμα των επιτρόπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more