Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Λ Γίτσας: Το Ελληνικό Κρέας μπορεί να πρωταγωνιστήσει





Σημαντική συνέντευξη στην Πέλλα τηλεόραση και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, παραχώρησε ο πρόεδρος της διεπαγγελματικής οργάνωσης κρέατος Ελλάδας, Λευτέρης Γίτσας.  Ο κος Γίτσας τόνισε ότι λόγω της στρέβλωσης της αγοράς το Πάσχα με τα αμνοερίφια, οι κτηνοτρόφοι πούλησαν με ζημιά τα αρνιά. Από εκεί και πέρα χιλιάδες τόνοι κρέατος που είχε σχεδιαστεί ώστε να απορροφηθούν από την τουριστική εστίαση,  έμειναν αδιάθετοι και πλέον έχουν καταψυχτεί  για να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά και κατά κάποιο τρόπο να μην καταστραφούν.  Το Υπουργείο είναι ενημερωμένο. Η Διεπαγγελματική έχει κάνει έρευνα και την έχει ενεχυριάσει ώστε να δοθούν αποζημιώσεις. Έχει αποτυπωθεί η ζημιά όλο αυτό τον καιρό.  Έχει υπάρξει μεγάλη απώλεια εισοδήματος. Έχει εγκριθεί αποζημίωση από το Υπουργείο και είναι σε ικανοποιητικό βαθμό. Πλέον οι εισαγωγές έχουν μειωθεί ενώ έχουν αυξηθεί οι τιμές του ντόπιου κρέατος.  Στην Ελλάδα ήδη υλοποιείται σχέδιο ώστε στις διαφημίσεις του τουριστικού μας προϊόντος, να υπάρξει ο γαστρονομικός χάρτης.  Η Ελληνική παραγωγή είναι η ίδια αλλά πλέον δεν υπάρχουν εισαγωγές κρέατος. Πλέον θα έχουμε μεγαλύτερη παραγωγή με παχυντές κτηνοτρόφους. Δεν χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις. Είναι μια παραγωγική απασχόληση. Θα καλύψουμε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς.  Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ελληνοποιήσεις από αρνιά Νέας Ζηλανδίας και Ρουμανίας. Υπάρχει πρόγραμμα το οποίο έχει εγκριθεί ώστε να υπάρχει συντεταγμένη παραγωγή.  Το Ελληνικό κρέας έχει την χρυσή ευκαιρία να αναπτυχθεί και να πρωταγωνιστήσει αρχικά στην εγχώρια αγορά και στην συνέχεια στις εξαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more