Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

Ο Τζαμτζής έκανε κατανομή σε Μ.Μ.Ε. όπου αυτόν βόλευε. Καταγγελία του Γ. Τεκτερίδη...


Φέρνει το ζήτημα στο περιφερειακό συμβούλιο 


Με ανακοίνωση του ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γαβριήλ Τεκτερίδης από την Περιφερειακή ενότητα Πέλλας, τόνισε ότι φέρνει το Περιφερειακό συμβούλιο με την διαδικασία της αναφοράς, τις αναθέσεις του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο δραστήριος περιφερειακός σύμβουλος μάλιστα δηλώνει ότι ο Αντιπεριφερειάρχης λειτούργησε μονομερώς και αγνόησε τους Περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Πέλλας και έκανε κατανομή όπου αυτόν βόλευε. Μάλιστα αναρωτιέται και καλεί τον κο Τζαμτζή να τονίσει γιατί απέκλεισε έντυπες εφημερίδες από την διαδικασία των συνδρομών της Π.Ε. Πέλλας. Η ερώτηση αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν και άλλα ζητήματα για αυτές τις αναθέσεις και για τα ποσά που δόθηκαν. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:
Αναφορά
Τεκτερίδη Γαβριήλ
Περιφερειακός Σύμβουλος
Κεντρικής Μακεδονίας
στην Ε.Πέλλας
6976869640
ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
Κεντρικής Μακεδονίας
Βενιαμίν Καρακωστάνογλου
Α) Υπόψιν Περιφερειακού Συμβουλίου
Β) Μ.Μ.Ε


Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή την Ανάθεση καταχώρησης στα μέσα Μαζικής ενημέρωσης της Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ όπου ο Αντιπεριφερειάρχης μονομερώς αγνοώντας τους συμβούλους της Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ έκανε κατανομή όπου αυτόν βόλευε. Είμαι περιφερειακός σύμβουλος σχεδόν ένα χρόνο και δεν έχουμε καμία ενημέρωση και δεν έχουν καλέσει καμία φορά να συζητήσουμε για θέματα του Νομού μας. Πρέπει να γίνει γνωστό κ. Πρόεδρε ότι παρά την συνεχή υπενθύμιση  για παραχώρηση Γραφείου στον Συνδυασμό μας και αυτό δεν έγινε πραγματικότητα βρήκε ένα τρόπο να μας έχει σε απόσταση ευτυχώς όμως εφαρμόζει τον νόμο και την ανάρτηση στην Διαύγεια  την 7-7-2020 των αποφάσεων που αφορούν την έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για συνδρομή της Π.Ε.Πέλλας στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και επειδή διαπιστώθηκε πάρα πολύ μεγάλη διαφορά στα χορηγούμενα ποσά στα ηλεκτρονικά και έντυπα περιφερειακά Μ.Μ.Ε που εκπέμπουν ή κυκλοφορούν στις ίδιες ακριβώς περιοχές αλλά και ο αποκλεισμός τοπικών έντυπων εφημερίδων. 

Παρακαλώ όπως ενημερωθώ τόσο εγώ όσο και το περιφερειακό συμβούλιο για τα κατωτέρω ερωτώ εσάς κύριε Πρόεδρε καθώς και εσάς κ. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας που έχετε την αποκλειστική ευθύνη.

1.       Βάσει ποιου Νομοθετικού πλαισίου και ποιων σχετικών διατάξεων έγινε η επιλογή των χρηματικών ποσών ανά μέσο ενημέρωσης που δυστυχώς παρουσιάζουν τέτοιες μεγάλες διαφορές.
2.       Ποιο είναι το προς διάθεση χρηματικό ποσό της Συγκεκριμένης δαπάνης.
3.       Ενώ αναφέρεστε στην απόφασή σας ότι η αιτιολογία της δαπάνης είναι η Συνδρομή εφημερίδων της Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ γιατί συμπεριλάβατε μόνο μία από τις 4 εφημερίδες που κυκλοφορούν εντύπως;
4.       Ποιος είναι ο λόγος αποκλεισμού συγκεκριμένων τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έντυπων και ηλεκτρονικών.
5.       Για ποιο λόγο ενώ η έγκριση δαπάνης για Συνδρομές στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του 2019 είχε συνολικά 11 μέσα μαζικής ενημέρωσης ενώ στην φετινή σας ανάθεση για τον ίδιο λόγο έχετε μόνο 5;
Κ.Πρόεδρε τον σεβασμό στην κοινωνία της Πέλλας και κατά επέκταση της Κεντρικής Μακεδονίας απαιτεί να έχουν γνώση οι πολίτες όσων συμβαίνουν. Η αντικειμενικότητα,  η διαφάνεια και ο σεβασμός στα αιρετά όργανα έπρεπε να είναι ζητούμενο για τη διοίκηση της Περιφέρειας αλλά και για τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας.

Με εκτίμηση,
Γ. Τεκτερίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου