Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Με 16 κλειστές μονάδες ξεκινά η Χρονιά στην Πέλλα

 


Την Πέμπτη  χτυπά το κουδούνι και στην Πέλλα


Η υπογεννητικότητα έφερε λουκέτα-μεγάλο πλήγμα στην Αλμωπία

 

Με μια νέα πραγματικότητα, εκτός από τον covid-19, ανοίγουν τα σχολεία στην Πέλλα την Πέμπτη το πρωί. Εκτός από τα δρακόντεια και επιβεβλημένα μέτρα, 16 θα είναι οι σχολικές μονάδες που δεν θα λειτουργήσουν φέτος. Κύρια αιτία φυσικά η υπογεννητικότητα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η Αλμωπία καθώς από τα 12 νηπιαγωγεία που κλείνουν στο νομό μας, τα επτά ανήκουν στην Αλμωπία.
Από τα 24 νηπιαγωγεία που θα λειτουργήσουν στην Αλμωπία το σχολικό έτος 2020-2021, τα 7 θα έχουν μειωμένη λειτουργικότητα. Τα στοιχεία μιλούν. Η υπογεννητικότητα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αυτό πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο των επιχορηγήσεων για τη στήριξη και ανάπτυξη της οικονομίας. Αρχικά σε επίπεδο Δήμων και στη συνέχεια σε επίπεδο Περιφέρειας. Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, το οποίο θα χτυπήσει κανονικά. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο και ανά τάξη στα σχολεία, στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

"Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του/της Διευθυντή/ντριας με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί. Παρακαλούμε να ενημερώσετε τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more