Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

18.418 μαθητές της Πέλλας θα λάβουν μάσκες και παγούρια

 


Ήρθαν τα λεφτά στους δήμους


Όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου

 

 

Μάσκες δυο ανά μαθητές, παγούρια αλλά και διάφορα αντισηπτικά τόσο για τους μαθητές όσο και για το διδακτικό προσωπικό, θα εφοδιαστούν όλα τα σχολεία της Πέλλας στους τέσσερις Δήμους Έδεσσας, Αλμωπίας, Σκύδρας και Πέλλας. Φυσικά περιλαμβάνονται και όλα τα σχολεία των χωριών. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν με έκτακτη επιχορήγηση τόσο από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας καθώς και από το Υπουργείο Παιδείας στις σχολικές επιτροπές Α και Β βαθμού σε όλη την Ελλαδα και θα διανεμηθούν δωρεάν.

18.418  μαθητές στα σχολεία της ΠΕ Πέλλας θα λάβουν δωρεάν βαμβακερές μάσκες πολλών χρήσεων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ως μέτρο προστασίας των μαθητών με φόντο την πανδημία. Ειδικότερα στον Δήμο Έδεσσας θα λάβουν όλα τα προβλεπόμενα 3.709 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Στον Δήμο Αλμωπίας 3.467 μαθητές, στον Δήμο Πέλλας 8.871 και στον Δήμο Σκύδρας 2.371 . Το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι, με απόφασή του, οι μάσκες θα αγορασθούν με έκτακτη επιχορήγηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για λογαριασμό των Δήμων.


Το κόστος θα καλυφθεί με ποσό 6.195.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί έως την 31 Δεκεμβρίου του 2020 μετά από κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Εσωτερικών.

Οι προδιαγραφές για τις μάσκες που θα διανεμηθούν είναι οι εξής:
†Καλής ποιότητας βαμβακερό ύφασμα πυκνής ύφανσης >180 TC
†Τουλάχιστον
2 στρώματα βαμβακερού υφάσματος. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί λινό τουλάχιστον δύο στρωμάτων.
†Τα δύο στρώματα πρέπει να είναι διαφορετικού χρώματος για να είναι διακριτή η φορά εφαρμογής της μάσκας. Είναι σκόπιμο για τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού η εξωτερική πλευρά να είναι πολύχρωμη και με σχέδια, φιγούρες, ήρωες κλπ.
†Διαστάσεις: για ηλικίες 4-10 ετών 12Χ20 εκατοστά περίπου
†Ηλικίες > 10 ετών αρχικές διαστάσεις 15Χ25 εκατοστά περίπου
†Κατασκευασμένες με τρεις πιέτες στο μέσον τους ώστε να δύν
αται να ξεδιπλώνουν κατά την εφαρμογή της μάσκας.
†Να έχουν έλασμα στην πάνω πλευρά ώστε να σταθεροποιείται στη μύτη
†Να φέρουν μαλακά και ανθεκτικά λάστιχα για την συγκράτηση στα αυτιά και να δοθεί έμφαση στο σημείο επαφής της μάσκας με τα λάστιχα ώστε να
είναι σταθερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more