Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Την ημέρα ανεξαρτησίας τους γιόρτασαν οι Σκοπιανοί- 29 χρόνια νέο Κράτος

 


Το όνειρο όλων των προηγούμενων γενεών για ένα ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος έχει εκπληρωθεί, σήμερα 29 χρόνια από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας, η πατρίδα μας έχει τους περισσότερους φίλους, δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στον εορτασμό για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας .

Η κεντρική τελετή πραγματοποιήθηκε στο οροπέδιο μπροστά από το κυβερνητικό κτίριο όπου ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ μετά από μια σύντομη συνάντηση τετ-α-τετ στο γραφείο του μαζί με τον Πρόεδρο Στίβο Πενταρόφσκι παρακολούθησαν την επίσημη τελετή αλλαγής σημαιών και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο από τη στρατιωτική ορχήστρα. του ARM.

- Η ανεξαρτησία και η μοναξιά δεν συμβαδίζουν. Σήμερα, 29 χρόνια μετά τον εορτασμό της ανεξαρτησίας μας, η πατρίδα μας έχει τους περισσότερους φίλους. Χάρη σε αυτό, φέτος με υψωμένα μέτωπα, ελεύθερα και ανοιχτά στον κόσμο, γιορτάζουμε την ανεξαρτησία - είπε ο Ζάεφ.

Είπε ότι από την αρχή, οι πολίτες επεσήμαναν ξεκάθαρα την πορεία στην οποία πρέπει να κινηθεί η κρατική πΓΔΜ, και αυτός είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος και ο δρόμος προς τις δημοκρατικές αξίες, που σημαίνει συμμετοχή και ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε πολιτικές διαδικασίες.

- Πριν από τρία χρόνια, στο σπίτι αντιμετωπίζαμε κατασταλμένες δημοκρατικές διαδικασίες, σφετερισμό θεσμών, πολωμένες διεθνικές και διαπροσωπικές σχέσεις, με μια λέξη αιχμαλωσία. Ένα κράτος που κυβερνούσε ένα καθεστώς και στο οποίο οι στρατηγικοί στόχοι αντικαταστάθηκαν από τα συμφέροντα του κόμματος. Έχουμε δείξει ότι γνωρίζουμε και ότι έχουμε τη βούληση να λύσουμε τα καύσιμα προβλήματα - είπε ο Ζάεφ.


Μιλώντας για το κράτος δικαίου, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι πλησιάζει η ώρα της τάξης, της δικαιοσύνης και της πειθαρχίας, και η νέα κυβέρνηση μπαίνει σε έναν ασυμβίβαστο αγώνα κατά της διαφθοράς και του εγκλήματος σε όλα τα επίπεδα.

- Οι νόμοι έχουν εγκριθεί, τώρα είναι η ώρα για τη γρήγορη και συνεπή εφαρμογή τους. Όποιος δεν θέλει να υπακούσει στο νόμο θα αντιμετωπίσει το νόμο. Και ως Κυβέρνηση θα είμαστε εταίροι όλων των ενδιαφερομένων στο νομοθετικό σώμα, του εκτελεστικού και του δικαστικού σώματος, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών, των μέσων ενημέρωσης και των ομάδων συμφερόντων, που θέλουν να συμβάλουν στη δημιουργία ενός συστήματος δικαιοσύνης που θα εξυπηρετεί τους πολίτες - πρόσθεσε ο Zaev.

Η κεντρική τελετή με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, φέτος πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρωτόκολλο για τον εορτασμό των αργιών της Επιτροπής Προστασίας κατά των Λοιμωδών Νόσων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more