Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

« ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΠ.ΠΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ »

 


Απαντήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών έλαβε ο Βουλευτής Χαλκιδικής  Απόστολος Πάνας, στην υπ’ αριθ. 7470/18-06-2020 Ερώτηση που κατέθεσε  με θέμα « Αποκατάσταση παραλιακού μετώπου Ν. Ηράκλειας ».

 

Στις Απαντήσεις των Υπουργείων διευκρινίζεται, ότι στα πλαίσια του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» έχουν εκδοθεί αποφάσεις επιχορήγησης των Δήμων της χώρας για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων και ο Δήμος της Ν. Προποντίδας έχει χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 357.700,00 ευρώ, ενώ  από τη χρηματοδότηση των  πρωτοβάθμιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) της χώρας από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) ο Δήμος της Νέας Προποντίδας είναι εντός των προγραμματισμών για χρηματοδότηση 445.230,00 ευρώ για το 2020 για την υλοποίηση  ανάλογων έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

 

Έπειτα μάλιστα από την κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ.  Πάνα επισημαίνεται, πως το Υπουργείο Εσωτερικών με το υπ. αριθ. πρωτ. 39456/25-06-2020 έχει ζητήσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο της Ν. Προποντίδας σχετικά έγγραφα και στοιχεία που αφορούν το παραλιακό μέτωπο της Ν. Ηράκλειας για τις οποίες και θα ενημερωθεί ο Βουλευτής  με νεότερο έγγραφο του Υπουργείου.

 

Ο κ. Πάνας αναφέρει σχετικά: « Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί επί σειρά ετών την περιοχή της Ν. Ηράκλειας. Η υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων από τους Δήμους βρίσκεται σε διαδικασία χρηματοδότησης. Νιώθω ικανοποιημένος, που έπειτα από την κοινοβουλευτική μου παρέμβαση τα αρμόδια Υπουργεία, όπως προκύπτει από την Απάντηση, ξεκινούν διαδικασίες συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς, για το παραλιακό μέτωπο της Ν.Ηράκλειας ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more