Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ “ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ

 


Η αναγγελία του ΓΓ του ΝΑΤΟ για ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας, προκειμένου να προχωρήσουν τεχνικές συζητήσεις, σημαίνει υποχρεωτικά ένα από τα δύο: Ή η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει εν κρυπτώ σε κάτι τέτοιο ή το ΝΑΤΟ επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και να εκβιάσει καταστάσεις, εν γνώσει της κυβέρνησης, που για μια ακόμη φορά είναι εκτεθειμένη. Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι το ΝΑΤΟ προωθεί επικίνδυνες διευθετήσεις, στη λογική των ίσων αποστάσεων και της συνδιαχείρισης, υποθάλποντας την τουρκική επιθετικότητα.

            Φυσικά, μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ, εκτεθειμένα απέναντι στο λαό είναι και όλα τα κόμματα του ευρωΝΑΤΟϊκου τόξου, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου η τοποθέτηση για το ζήτημα ουσιαστικά “βγάζει λάδι” το ΝΑΤΟ, για το βρώμικο ρόλο που παίζει σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

            Καθημερινά επιβεβαιώνεται πόσο επικίνδυνη είναι για το λαό η πολιτική που εμπλέκει τη χώρα στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ, των οποίων ο ρόλος συνδέεται με την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και γενικότερα των ανταγωνισμών στην Αν. Μεσόγειο σε βάρος των λαών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more