Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Τέλος στην συνεργασία Μπάτση-Παρούτογλου, η σταθερή θητεία του Δ. Γιάννου, τα σκαλώματα του Γρ. Στάμκου, η υπεροχή της Κ. Ιγνατιάδου και ο χαμένος χρόνος της Π.Ε. Πέλλας
Με ανάμεικτα συναισθήματα σήμερα συμπληρώθηκε ο πρώτος από τους τέσσερις συνολικά χρόνους, στην εξουσία για τους δημάρχους και τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας. Ήταν η πρώτη Σεπτεμβρίου 2019 που οι τρεις δήμαρχοι είχαν ανανεώσει την θητεία τους και ο τέταρτος ανέβηκε για πρώτη φορά στον Δημαρχιακό θώκο. Θυμίζουμε πως οι Δήμαρχοι είναι υποχρεωμένοι να ανανεώσουν ή να αντικαταστήσουν τους αντιδημάρχους τους όπως και ο κος Τζιτζικώστας να ανανεώσει ή να αντικαταστήσει τον κο Τζαμτζή. Σήμερα με την αφορμή αυτή, η εφημερίδα μας θα σας παρουσιάσει ένα ριμέικ από τον ένα χρόνο εξουσίας και μια πρώτη αξιολόγηση της παρουσίας των αρχών του τόπου μας.

Δήμος Πέλλας
Παλαιός γνώριμος του νέου Δήμου Πέλλας ο Γρηγόρης Στάμκος. Ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι θα συμπληρώσει 13 χρόνια εξουσίας στο τέλος του 2023. Ο πρώτος χρόνος σημαδεύτηκε από την αδυναμία του να μπορέσει να σχηματίσει πλειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο και από την πρόθεση του να επιλέξει την πολιτική της μη συνεννόησης και σύνεσης.  Αν και ο ίδιος απόμακρος, εντούτοις έχει καταφέρει να διαχειριστεί σωστά επικοινωνιακά την κατάσταση με αποτέλεσμα να ξεπερνά τους σκοπέλους. Έργα σχεδόν και μόνο τα απαραίτητα.  Τα χωριά αφημένα στην μοίρα τους. Το αγρόκτημα του κάμπου μια από τα ίδια. Βέβαια πρέπει να του πιστωθεί το γεγονός ότι μπορεί πολύ εύκολα ένα μειονέκτημα όπως είναι η ανεπάρκεια και η αδράνεια, να την μετατρέψει  σε πλεονέκτημα με την παρουσίαση σπασμωδικά κάποιων κινήσεων. Τρανό παράδειγμα το δικαστικό μέγαρο Γιαννιτσών.

Δήμος Σκύδρας
Η Κατερίνα Ιγνατιάδου είναι η δήμαρχος που θα ονειρευόταν κάθε Δημότης να την έχει. Μεθοδική, πολύ ακούει λόγο μιλάει, δυναμική, έμπειρη και φυσικά με λαϊκό έρεισμα. Άλλωστε πριν από 15 μήνες οι πολίτες της έδωσαν από την πρώτη Κυριακή σχεδόν 60%.  Διαθέτει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Η ίδια έχει καταφέρει να έχει έναν προγραμματισμό πολύ δυναμικό με σκοπό και στόχο το 2023 να την βρει στην καλύτερη δυνατή θέση. Είναι μακράν η πιο πετυχημένη από τους 4.

Δήμος Έδεσσας
Ο Δημήτρης Γιάννου αντιμετωπίζει το ζήτημα των συγκλήσεων με την αντιπολίτευση αλλά και το γεγονός ότι η κόντρα αυτή φθείρει άπαντες. Ο ίδιος δείχνει πιο ώριμος και μετριοπαθής. Στο θέμα της κατασκευής του Εδεσσαίου ποταμού πήρε σαφή θέση και γενικώς δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν φαίνεται σήμερα να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Δήμος Αλμωπίας

Σε αυτό τον δήμο είχαμε εξέλιξη. Η συνεργασία Μπάτση- Παρούτογλου που είχε ανακοινωθεί με τον ορισμό των αντιδημάρχων πέρυσι τέτοιο καιρό, έχει τελειώσει ένα χρόνο μετά, όπως άλλωστε είχε γράψει η εφημερίδα μας στις 14 Αυγούστου ότι πρόκειται για μήνα αποφάσεων. Οι δυο τους δεν θα είναι μαζί.  Ο κος Παρούτογλου εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε τα ακόλουθα: Λόγοι αυτής της απόφασης, είναι η έλλειψη πραγματικής θέλησης συνεργασίας ,μέσα από τον διάλογο και την συνεννόηση  με κύριο σκοπό ένα συγκροτημένο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής μας.
            Δυστυχώς, η διαχείριση ,ο ανταγωνισμός ,τα δίμηνα, τα προσωπικά συμφέροντα. οι εγωπάθειες....η ανασφάλεια για τις επόμενες εκλογές, κατάφεραν να πνίξουν  κάθε αληθινή πρόθεσή μας.
            Παρόλα αυτά,  ήταν μια πιλοτική αρχή για αναγκαίες συνεννοήσεις, συναινέσεις και υπερβάσεις συνεργασιών.
 Δεν μετανιώνουμε ούτε και ακυρώνουμε αυτούς με τους οποίους προσπαθήσαμε για το καινούριο και  το αναγκαίο.
 Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι και στο μέλλον θα στοχεύουμε στην διαμόρφωση συνείδησης και κουλτούρας συνεργασιών και ευρύτερων συναινέσεων . Με αυτό τον στόχο πορευόμαστε και με αυτόν  θα συνεχίσουμε.
Αν κάτι είναι σίγουρο , αυτό είναι ότι, με την θεμελίωση «υγιών»  συνεργασιών,  σωστές αποφάσεις και λύσεις που φαντάζουν τώρα ουτοπικές, θα καταστούν ρεαλιστικές. 
 Αυτό είναι το κλίμα και το μήνυμα της κοινωνίας και οφείλουμε να το σεβαστούμε.

Περιφερειακή ενότητα Πέλλας
Μια πραγματικά  χαμένη χρονιά. Ο κος Τζαμτζής στον πρώτο χρόνο παρουσίας συναγωνίζεται για να λάβει τον τίτλο του χειρότερου αντιπεριφερειάρχη και παλαιότερα Νομάρχη, από το 1994 μέχρι σήμερα. Έργο μηδέν. Όραμα υπό το μηδέν. Λάθος Διαχείριση, αλαζονεία, παλαιοκομματισμός, μηδαμινό όραμα, είναι κυρίως οι αιτίες που οδήγησαν στην σημερινή κακή κατάσταση. Κερασάκι στην τούρτα η λάθος τακτική στο θέμα του Εδεσσαίου ποταμού. Έχει καταφέρει να στρέψει εναντίον  του ακόμη και τα πιο μετριοπαθή κομμάτια. Όσο ο κος Τζιτζικώστας τον κρατά στην θέση του, τόσο η υποβάθμιση του νομού μας θα μεγαλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου