Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Σκοπιανός Πρόεδρος ζητά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη παρέμβαση...

 


Με επίσημη επιστολή του και με αφορμή την έναρξη του νέου Εκκλησιαστικού  Έτους, ο Πρόεδρος του Κρατιδίου των Σκοπίων Στίβο Πενταρόβσκι, απέστειλε επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αναγράφοντας τα παρακάτω:

- Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να σας απευθύνω και να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχές με την ευκαιρία της έναρξης της Πρωτοχρονιάς.

Η ιστορία μας έχει δείξει ότι πρέπει να προσαρμόζουμε συνεχώς τους καιρούς και να τις χρησιμοποιούμε προς όφελος των ανθρώπων. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ένα παράδειγμα για το πώς να παραμείνετε συνεπείς με τις αξίες και ταυτόχρονα να είστε δυναμικοί στην αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων.

Ως Πρόεδρος της χώρας μου, θέλω να σας ενημερώσω προσωπικά ότι ως χώρα, τα τελευταία τρία χρόνια, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο προς όφελός μας και να αφήσουμε πίσω μας τις ιστορικές διαφωνίες.

Σας απευθύνω εξ ονόματος πολλών συμπολιτών μου που αναγνωρίζονται ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και των οποίων η μόνη επιθυμία και ανάγκη είναι να συμφιλιωθούν με τους γείτονές τους και να κινηθούν προς ένα κοινό μέλλον, συνύπαρξη και πραγματική ελευθερία.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να ζητήσω από την Αγιότητα σας να αποδεχτεί το κάλεσμα των ευσεβών λαών μας και της Εκκλησίας μας να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα προσφυγής σας, έτσι ώστε οι πολίτες μας της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης να έχουν επιτέλους την ευκαιρία να είναι ίσοι με όλους. άλλους Ορθόδοξους Χριστιανούς στον κόσμο.

Σας εύχομαι υγεία εν μέσω της μεγάλης αβεβαιότητας με την κρίση υγείας που έχει πλήξει ολόκληρο τον κόσμο - αναφέρεται στην επιστολή του Pendarovski.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more