Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Σ. Πέτσας: Μελετάμε νέα μέτρα για Πέλλα και Αττική...

 


Τις ευχαριστίες του στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που όπως είπε στην πλειοψηφία τους τήρησαν τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί για το άνοιγμα των σχολείων, εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας όμως προανήγγειλε και νέα μέτρα ακόμα και στην Αττική και στην Πέλλα με τοπικό χαρακτήρα, απαντώντας σε ερώτηση του newsit.gr. 

«Σήμερα το πρωί χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε ερώτηση του newsit.gr για το πότε και αν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα ο κ. Πέτσας είπε ότι υπάρχει μια γενικότερη έκρηξη κρουσμάτων και σε γειτονικές χώρες και αυτό δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς και το γεγονός ότι ανοίγουμε τα σχολεία και θα έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα και θα έχουμε όπως φαίνεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές, για παράδειγμα στην Αττική και στην Πέλλα μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση και ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να συντάξουν μια λίστα μέτρων τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή σε γενικό επίπεδο αν χρειαστεί. Θα έχουμε τον κατάλογο σήμερα ή αύριο και τα μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο», είπε.


Το συμπέρασμα 

Αυτό σημαίνει πως υπάρχει έκδηλη ανησυχία στην Πέλλα για τα αποτελέσματα από τα περίπου 2.500 τεστ που έγιναν Παρασκευή και Σάββατο σε Γιαννιτσά, χωριά του Δήμου Πέλλας και Σκύδρα. Τα αποτελέσματα αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν από σήμερα και ως την Τετάρτη. Άλλωστε η Πέλλα στο τελευταίο επταήμερο είναι πρώτη σε όλη την Ελλάδα αναφορικά με κρούσματα και πληθυσμό. Πριν την Τετάρτη δεν θα παρθούν μέτρα ενώ αυτό που συζητείται για την Πέλλα είναι η παράταξη έναρξης της σχολικής χρονιάς μέχρι την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ενώ ακραίο είναι το σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας σε τοπικό επίπεδο, για παράδειγμα στα Γιαννιτσά, για ευπαθείς ομάδες και για ηλικιωμένους άνω των 65 ετών. Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more