Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΥΠΑΡΧΕΙ ένας έστω πολίτης του Δήμου Αλμωπίας που να πιστεύει ότι έχει προοπτική ανάπτυξης με τούτη τη Δημοτική Αρχή;


 Η τουριστική ανάπτυξη της Αλμωπίας έχει καταντήσει ανέκδοτο…

 

 

 

Εμείς πάντως δε συναντήσαμε ούτε έναν που να αισιοδοξεί πως θα γίνει ακόμη κι ένα βήμα μπροστά.  Άλλωστε και ο ίδιος ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Λουτρών Λουτρακίου, από το βήμα της Γενικής συνέλευσης, εκτός από τα χαριτωμένα που είπε ότι έκανε ως πρόεδρος, απέφυγε να μιλήσει για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή. Πως όμως θα γίνει αυτή, όταν από την Γενική συνέλευση και εν γένει από το μοντέλο διοίκησης, απουσιάζει οι φορείς της περιοχής όπως η Ένωση ξενοδόχων και ο σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων. Αυτό δηλαδή που θα έλεγε ο κος Μπάτσης προεκλογικά ότι θα τα αλλάξει όλα, έμεινε στα λόγια. Αντί λοιπόν για ανάπτυξη, ακούσαμε κατηγορίες εναντίον της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ενώ μάθαμε ότι στα σχέδια του Δημάρχου είναι να αξιοποιηθούν συνεργάτες του που κάποια επιχείρηση που διέθετε στην Σαντορίνη για την ανάπτυξη της επιχείρησης!!! Το τελευταίο και αν είναι ευτράπελο, αν το είπε στα σοβαρά ο Δήμαρχος και δεν έκανε πλάκα.

Στα σοβαρά τώρα σαφώς και έχουν διαψευστεί όλες οι προσδοκίες των πολιτών, ενώ η τελευταία εμφάνιση του Δημάρχου στην Γενική συνέλευση  δεν αφήνει πολλά περιθώρια για χαμόγελα. Η κριτική πρέπει να γίνεται, αλλά δουλειά μιας τοπικής εφημερίδας που αγαπά τον τόπο της είναι να καταθέτει και προτάσεις.

Ίσως σε αυτή τη θητεία θα πρέπει εκτός από την αλλαγή καταστατικού των Λουτρών, που είναι επιβεβλημένη, να αλλάξει τελείως η μορφή της Μονομετοχικής και να γίνει μια νέα εταιρία ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου όπου θα συμμετέχουν μετοχικά και διοικητικά και άλλοι φορείς όπως οι ενώσεις των ξενοδόχων και των ενοικιαζομένων καθώς και σύλλογοι της εστίασης. Τέλος περίοπτη θέσει θα μπορούσε να έχει και ο εμπορικός σύλλογος της περιοχής. Εδώ βέβαια χρειάζεται πυγμή και απόφαση αλλά και κονδύλια από τους ιδιώτες, οι οποίοι θα πρέπει να συναποφασίζουν.

Με τέτοιες αποφάσεις ένας τόπος αποκτά τουριστική ανάπτυξη, η οποία δεν έρχεται ούτε με ρουσφέτια, ούτε με δίμηνα, ούτε με παρεούλες  και νοοτροπίες που απομονώνουν τον τόπο.  Η επιχείρηση δεν έχει ανάγκη από συμβούλους εκτός τόπου και χρόνου που θα μας παλάνει φύκια και μεταξωτές κορδέλες.

Ποια όμως είναι σήμερα η κατάσταση στα Λουτρά; Οι μειώσεις είναι πολύ μεγάλες και προσεγγίζουν το 90%.  οι συγκυρίες (κορωνοϊός κλπ.) δεν επέτρεψαν στους Βαλκάνιους να έλθουν στην Αλμωπία. Το προηγούμενο διάστημα όμως υπήρξε μια μικρή άνοδος. Από την στιγμή όμως που και η Αλμωπία μπήκε στο παιχνίδι να ζητήσει να κλείσουν τα σχολεία, ο τουρισμός κόπηκε μαχαίρι. Έτσι είναι, ένα μικρό δημοσίευμα στην Αθήνα, μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τον τουρισμό μας.
Αλλά για ποιο  μοντέλο να μιλήσουμε; Όταν σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Αριδαίας Θεόδωρο Ταρασίδη,  δεν είναι σε θέση η Δημοτική Αρχή να μαζέψει τα σκουπίδια, , τότε πρόκειται για μπλακ χιούμορ να μας λέει για τουριστική ανάπτυξη και άλλα τέτοια, που εξοργίζουν.
ΕΝ κατακλείδι, μπορεί η Δημοτική Αρχή να δουλέψει για να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα της Αλμωπίας; Αυτό πρέπει να είναι σε προτεραιότητα, διότι ο Δήμος έχει από μόνος του όλα όσα χρειάζονται για να προσελκύει επισκέπτες. Όλα τα άλλα έχουν σχέση με το να κάνουν ορισμένοι τις δουλειές τους, στήνοντας ωραίες και λίαν επικερδείς «φάμπρικες», εν ονόματι μιας δήθεν αναπτυξιακής προοπτικής. Και πότε; Μέσα στην κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού, που απειλεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα. «Ολα τάχε η μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε» λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more