Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Τιμήθηκε η Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Έδεσσα

    


Με επιτυχία τιμήθηκε σήμερα
το πρωί, στα πλαίσια των εκδηλώσεων εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, παραβρέθηκαν στην Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας. Προέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Γεώργιος και παρέστησαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, ο βουλευτής Πέλλας κ. Γιώργος Καρασμάνης, Ταξίαρχος εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή της ΙΙας Μεραρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, η Αντιδήμαρχος κα Μαρούλα Κατσάρα, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Συλλόγων και μέλη του Συλλόγου μας. Ομιλία για το ιστορικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Αντώνης Μουράτογλου.

Ακολούθως έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας εκ μέρους όλων των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και των Προσφυγικών Συλλόγων.
Για την αποφυγή συνωστισμού και λόγω των ιδιαίτερων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στο Νομό Πέλλας, παρέστη μικρός αριθμός ατόμων και οι εκδηλώσεις περιορίστηκαν στο ελάχιστο.
Αιωνία η μνήμη των προγόνων μας, ελπίζουμε του χρόνου να μπορέσουμε να τους τιμήσουμε όπως είχαμε σχεδιάσει και όπως αρμόζει στην ιστορική μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more