Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Οι επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών στην Θεσσαλονίκη και η Πέλλα

 


Ο
λοκληρώθηκαν οι επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών στην Θεσσαλονίκη λόγω της ΔΕΘ που όμως φέτος δεν έγινε λόγω του covid 19. Έτσι μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Συμπρωτεύουσα επισκέφτηκε και ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Για τη Πέλλα  δεν ακούστηκε απολύτως τίποτα. Ούτε από τους μεν, ούτε από τους δεν. Τίποτα για τους αγρότες. Τίποτα για το μεγάλο έργο της οδικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Έδεσσας όπου από το 2014 μέχρι σήμερα, αποτελούσε δέσμευση τριών Πρωθυπουργών, του Αντώνη Σαμαρά, του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βέβαια εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια που συζητούμε για αυτό το έργο, δεν έχει πέσει γραμμάριο ασφάλτου στην νέα χάραξη.

Οι Βουλευτές της ΝΔ συνεχίζουν συχνά πυκνά με τα δελτία τύπου τους, να ακολουθούν αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ της προηγούμενες περιόδου, που αντέγραφαν τους Βουλευτές της ΝΔ της περιόδου 2012-2015. Κανονικός μύλος δηλαδή. Ίδια λόγια, ίδιες υποσχέσεις, ίδιες προσδοκίες.  Ο δρόμος όμως έχει την δική του ιστορία…

Πάντως την μάχη της Θεσσαλονίκης δεν την κέρδισε κανείς. . Μέτρα χωρίς νεύρο και στόχο από τον Κ. Μητσοτάκη, κούφιες υποσχέσεις και μη εφαρμόσιμες προτάσεις για τον Αλέξη Τσίπρα.

Πολλοί ασκούν κριτική, πολύ σκληρότερη από ότι πρέπει, προς τον Αλέξη Τσίπρα. Άδικη κατά την άποψη μου. Ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά από την δύσκολη θέση που βρίσκεται, καθώς κάθε κίνηση του μπορεί να προκαλέσει αχρείαστα λάθη. Κατά την άποψη μου αφήνει την Κυβέρνηση να φθαρεί από τα πολλά λάθη που κάνει καθώς δεν αποτελεί κάτι το ξεχωριστό.

Ένα μεγάλο όμως στρατηγικό  λάθος όμως που κάνει είναι η στοχοποίηση των δημοσιογράφων χωρίς να μπαίνει στον κόπο να ξεχωρίζει τουλάχιστον τα μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα με τους δημοσιογράφους της περιφέρειας. 

Τσουβαλιάζει τους πάντες και τα πάντα με μόνο σκοπό και στόχο, να φανεί σε μια μερίδα της κοινωνίας συμπαθής. Σε κάθε ευκαιρία κατηγορεί το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου ότι χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση  με αντάλλαγμα να προσφέρει υπηρεσίες προς αυτήν. Μάλλον ξεχνά την στήριξη που είχε από το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου για να έλθει στην εξουσία το 2015. Ακόμη μάλλον του διαφεύγουν τα σούρτα φέρτα Πετσίτη και λοιπών κομισάριων του ΣΡΥΙΖΑ σε ΜΜΕ  της περιφέρειας  έως να «ντιλάρουν» με την στήριξη  του Κυβερνητικού έργου με δέλεαρ κρατικές  και λοιπές διαφημίσεις .

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε αντανακλαστικά και βρέθηκε γρήγορα στις καταστροφές στην Καρδίτσα. Γνωρίζει ο ίδιος ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα είναι ένας μαραθώνιος και όχι κατοστάρι. Θα πρέπει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σόσιαλ δημοκρατικό κόμμα που θα ξεκινά από τις παρυφές της δημοκρατικής δεξιάς, θα συμπεριλαμβάνει το κέντρο και φυσικά την αριστερά. Ας μην ξεχνάει πως το 2015 δεν νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα ιδεολογικά του όπλα αλλά με ταξικά. Τον ψήφισαν οι μη προνομιούχοι Έλληνες, οι αδικημένοι, αυτοί που έψαξαν την πραγματική αλλαγή. Και αν δεν τα κατάφερε να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης την περίοδο 2015-2019, είναι δεδομένο ότι θα έχει κάποια στιγμή και μια δεύτερη ευκαιρία. Αρκεί να μην φοβίσει τον κόσμο που θέλει για άλλη μια φορά να έρθει κοντά του…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more