Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Αναβάλλονται οι γάμοι στην Πέλλα, βουτιά τζίρου στις επιχειρήσεις

 




 

Μεγάλο το πλήγμα για τις διοργανώσεις γάμων και βαπτίσεων

 

Ένας από τους κλάδους που πλήττεται ευθέως από την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί αυτή την περίοδο στην Ελλάδα είναι οι εικονολήπτες, οι φωτογράφοι και επί της ουσίας όλοι όσοι εργάζονται γύρω από τη μικρο-βιομηχανία διοργάνωσης γάμων και βαπτίσεων που από την άνοιξη μέχρι τα μέσα φθινοπώρου στην Ελλάδα  και ειδικότερα στην Πέλλα δεν σταματούν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο.

Οι ακυρώσεις για γάμους και βαπτίσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο  ξεκίνησαν μαζικά μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για παρουσία 50 ατόμων ανά τελετή. Όσο για το γλέντι ακριβώς η ίδια κατάσταση.

Τα ζευγάρια των υποψήφιων… νεόνυμφων που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν προκαταβολές κι έκλεισαν με κόπο εκκλησίες, κέντρο δεξίωσης, λουλούδια, νυφικά, μπομπονιέρες και όλα τα συναφή βρέθηκαν μπροστά σε νέα δεδομένα.

Κάποιοι έσπευσαν να αλλάξουν την ημερομηνία για την άνοιξη του 2021 ή ακόμη και για το καλοκαίρι του χρόνου με την ελπίδα ότι οι επαγγελματίες που θα επιμεληθούν τα της διοργάνωσης της τελετής θα καταφέρουν να τους υποστηρίξουν και τότε. Κάποιοι άλλοι άφησαν την κατάσταση να αιωρείται μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Στην εφημερίδα μας μίλησε ένας εκ των 50+ επαγγελματιών φωτογράφων και εικονοληπτών που τα Σαββατοκύριακα του επόμενου διαστήματος θα επιμελούνταν το άλμπουμ των αναμνήσεων νεόνυμφων ή νεοφώτιστων και των οικογενειών τους στο νομό Πέλλας

Η πτώση του τζίρου μας θα είναι κατακόρυφη για το επόμενο διάστημα. Η Κυβέρνηση εκτός από τα 800 ευρώ δεν μας έχει δώσει απολύτως τίποτα. Υπάρχουν όμως και πολλοί στον κλάδο μας που δεν θα μπορέσουν να το κάνουν. Επιπλέον υπάρχει και το πολύ σοβαρό ζήτημα των προκαταβολών που έχουμε πάρει. Πρέπει με βρουμε τρόπο να κάνουμε αφενός τη δουλειά για την οποία μας επέλεξαν και αν δεν μπορούμε θα πρέπει να επιστρέψουμε τα χρήματα στους πελάτες. Η αναστάτωση σίγουρα είναι τεράστια αλλά επειδή μπροστά σε όλα η υγεία είναι το κυρίαρχο, προσπαθούμε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να εκμεταλλευτούμε το επόμενο διάστημα για να οργανωθούμε και να επιστρέψουμε στις δουλειές μας».

Νυφικά στο … ράφι μέχρι νεωτέρας

Ο "χορός του Ησαΐα" πήρε αναγκαστική αναβολή για δεκάδες ζευγάρια στην Πέλλα μετά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 50 ατόμων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης ενάντια στην περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Γάμοι και βαφτίσεις έμειναν "στον αέρα", με αποτέλεσμα νυφικά και βαφτιστικά να μένουν στο ράφι.

Νευρική κρίση έχουν πάθει και οι καταστηματάρχες που διατηρούν οίκο νυφικών. Έχουν μείνει απόλυτα στο ράφι, αυτά που είχαν σχεδιαστεί , είναι πλέον στις κρεμάστρες των ατελιέ και είναι αβέβαιο πότε θα φορεθούν για τη γαμήλια τελετή.

Ήδη έχουν ακυρωθεί γάμοι από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα που μπήκαμε στον Σεπτέμβρη, πάνω από 100 σε όλο το νομό Πέλλας. Αυτό το γεγονός  έχει δημιουργήσει ένα "ντόμινο" επιπτώσεων, με τους οίκους νυφικών να βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης.

Το κόστος είναι αβάσταχτο, καθώς έχουν ήδη προπληρώσει χιλιάδες ευρώ σε εκθέσεις, σε υλικά για τα νυφικά, ραφή και δημιουργία κεντημάτων και παραμένει αμφίβολο, αν θα πάρουν τα χρήματά τους. Όλα έχουν προπληρωθεί, επισημαίνει η σχεδιάστρια, η οποία διατηρεί επικοινωνία με τις υποψήφιες νύφες, προσπαθώντας να βρουν άλλες ημερομηνίες για την πραγματοποίηση των γάμων τους.

Ο κορωνοΐος "μάρανε" τα ανθοπωλεία

Απώλειες μετρούν και τα ανθοπωλεία στην Πέλλα. Εκατοντάδες άνθη έμειναν στοκ στα ανθοπωλεία. Τριαντάφυλλα, τουλίπες, ορτανσίες, μαργαρίτες, όσα προορίζονταν για τα νυφικά μπουκέτα και τους στολισμούς των γάμων, είναι τώρα στα αζήτητα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more