Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζονται και υλοποιούνται στην Σκύδρα!!!







Η Κ. Ιγνατιάδου μιλά στα Νέα της Πέλλας 



Όσοι έχουν πάνω από το συλλογικό συμφέρον το ατομικό, θα οδηγηθούν εκτός συνδυασμού 



Μια μεγάλη και εφ όλης της ύλης συνέντευξη, παραχώρησε στην καθημερινή εφημερίδα Νέα της Πέλλας και στον δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου. Η ίδια αποκάλυψε τις διεκδικήσεις του Δήμου Σκύδρας, μίλησε για τα έργα που υλοποιούνται, για τις διεκδικήσεις απέναντι στην κεντρική εξουσία, για τον σχεδιασμό ενώ τέλος έστειλε μήνυμα σε εχθρούς και φίλους ότι όσοι ασκούν προσωπική πολιτική και λειτουργούν με βάση το ατομικό τους συμφέρον, θα οδηγηθούν εκτός συνδυασμού, όπως είχε γίνει και στην προηγούμενη Δημοτική περίοδο. Διαβάστε παρακάτω την ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

1) Σε ποια φάση βρίσκεται το έργο των ενδοδημοτικών ασφαλτοστρώσεων σε Πετριά και Καλύβια του Δήμου Σκύδρας;

Απ. Δουλέψαμε σκληρά για να εξασφαλιστούν οι πόροι για αυτά τα μεγάλα έργα που θα βοηθήσουν στην καθημερινότητα τους κατοίκους των χωριών Πετριά και Καλύβια. Είναι γεγονός ότι θα ακολουθήσουν και άλλες, μεταξύ των οποίων μία μεγάλη ασφαλτόστρωση ενδοδημοτικής οδοπο'ι'ας στη Σκύδρα, με κατασκευή ομβρίων, που αφορά το 'χωριό', την είσοδο της πόλης από το Λιποχώρι, το κέντρο της πόλης (Ευξείνου Πόντου και Πέτρου Σαχίνη).

Επίσης ακολουθεί μεγάλη εργολαβία ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων σε Σκύδρα- Λιποχώρι, Μαυροβούνι, Σεβαστειανά, Σανδάλι, Δάφνη- Προφήτη Ηλία- Καλή, Άνυδρο, Μάνδαλο με την ασφαλτόστρωση 13 χιλιομέτρων αγροτικής οδοπο'ι'ας και αρχικού προ'υ'πολογισμού περίπου 1.500.000 ευρώ.

Παράλληλα ετοιμαζόμαστε για την ένταξη ασφαλτόστρωσης πολλών χιλιομέτρων σ όλο το Δήμο μας, στο πρόγραμμα ' Αντώνης Τρίτσης'.

Έπεται δηλαδή συνέχεια και ασφαλτοστρώσεων.



2) Με τις παιδικές χαρές στον Δήμο Σκύδρας ποια είναι η κατάσταση;



Απ. Παιδικές χαρές κατασκευάστηκαν και κατασκευάζονται το τελευταίο μήνα σε Λιποχώρι, Πλεύρωμα, Πετριά και Καλύβια. Επαναλαμβάνω και εν προκειμένω έπεται συνέχεια με την κατασκευή παιδικών χαρών σ όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας.



3) Με το νηπιαγωγείο στην Πετριά τι γίνεται;



Απ. Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να σας μιλήσω για ένα επίσης σπουδαίο έργο συντελείται που στην Πετριά με την κατασκευή του νέου νηπιαγωγείου.

Και όλα αυτά χωρίς να μας χαρίζονται ή διαφορετικά να μας αποστέλλονται χρήματα, αλλά με διεκδικήσεις, ετοιμότητα, δουλειά, συνεργασίες σ όλα τα επίπεδα.



4) Υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες για τους κάδους στο χωριό Πετριά.



Απ. Θα σας απαντήσω ευθέως. Όσον αφορά τους κάδους απορριμμάτων που πολύς λόγος γίνεται τελευταία, να θυμίσω ότι ίσως ήμασταν η μοναδική περίπτωση Δήμου Πανελλαδικά, που διεκδίκησε και έλαβε έκτακτη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ και δημοπρατήσαμε αγορά κάδων το 2019, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ, καλύπτοντας σχεδόν όλες τις ανάγκες. Παρά ταύτα ακολούθησε και το 2020 νέα προμήθεια κάδων, με έμφαση στην αντικατάσταση καταστρεμμένων κάδων στην πόλη της Σκύδρας.

Επειδή και πάλι εγείρονται θέματα με κάδους, ετοιμάζεται νέος διαγωνισμός για τη σχετική προμήθεια, με έμφαση στην κάλυψη των αναγκών στις τοπικές μας κοινότητες. Αδικίες δεν γίνονται. Όσοι έχουν παράπονα το γραφείο της Δημάρχου και των αντιδημάρχων είναι πάντα στην διάθεση των πολιτών. Εμείς τους ακούμε και δίνουμε λύσεις στα ζητήματα.



5) Υπάρχουν παράπονα για τις βλάβες της ΔΕΥΑ Σκύδρας. Πως απαντάτε;



Απ. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις αδυναμίες του δικτύου. Μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Νίκο Χατζηιωαννίδη δίνουμε την μάχη μέρα τη μέρα για να μην υπάρχουν προβλήματα. Αν ανακύψουν, η αποκατάσταση γίνεται αμέσως ακόμη και αν είναι Κυριακή ή αργία, όπως με την έκτακτη βλάβη προ ημερών στο δίκτυο της ύδρευσης στη Σκύδρα. Άλλωστε γνωρίζω καλά από την εμπειρία μου ότι στην αυτοδιοίκηση και ειδικότερα για τους ανθρώπους που αγαπούν τα κοινά δεν υπάρχουν Κυριακές και αργίες. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΣ που ανταποκρίνονται πάντα στα καθήκοντα τους όποτε και αν προκύψει επιβεβλημένη ανάγκη. Είμαστε κάθε μέρα στην Σκύδρα για να λύνουμε ζητήματα.



6) Ποια είναι τα έργα που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται;

Το 2016 σε διάστημα ούτε δύο μηνών λειτουργήσαμε το Ειδικό Γυμνάσιο Σκύδρας το οποίο ακολούθως επεκτάθηκε και σε Λύκειο, ανακατασκευάζοντας με ίδιους πόρους το κλειστό από δεκαετίες δημοτικό σχολείο του Ανύδρου. Φέτος πάλι παρεμβαίνουμε στο συγκεκριμένο σχολείο προσθέτοντας αίθουσες και εκτελώντας αναγκαίες εργασίες.

Είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα μία μεγάλη εργολαβία, από ίδιους πόρους που αφορά εργασίες σε σχολεία μας, δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα, όπως στο νηπιαγωγείο Σεβαστειανών, στο νηπιαγωγείο Λιποχωρίου και στο Ειδικό Γυμνάσιο- Λύκειο Σκύδρας.

Δημοπρατήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Σκύδρας και ξεκινούν οι εργασίες, σε λίγο διάστημα επίσης ξεκινούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο- Λύκειο Καλής, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας και στο Δημοτικό Σχολείο Σεβαστειανών. Τα έργα αυτά εγκρίθηκαν ήδη από την προηγούμενη θητεία μας!

Αντικαταστάθηκαν οι στέγες στο γυμναστήριο του Γυμνασίου Σκύδρας και του νηπιαγωγείου Καλής, έργα που εγκρίθηκαν την προηγούμενη θητεία.

Εργαζόμαστε για τη δρομολόγηση και επίλυση επίσης σπουδαίων θεμάτων που αφορούν τον Δήμο μας και τις σχολικές μονάδες και αφορούν την κατασκευή Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στη Σκύδρα, την κατασκευή νέου νηπιαγωγείου στη Σκύδρα (4ο), την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Σκύδρας και άλλων σχολείων.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ίδρυση ΕΠΑΛ στη Σκύδρα, παρά τις αντιρρήσεις της κεντρικής διοίκησης και τις πιέσεις τρίτων!



7) Είστε ευχαριστημένη με την πορεία της δικής σας δημοτικής αρχής, ένα χρόνο από την ανάληψη της νέας σας θητείας;



Απ. Στην προηγούμενη θητεία απέδειξα ότι το μόνο που μ ενδιαφέρει είναι η εκτέλεση έργου προς όφελος των δημοτών και του τόπου μας.

Όσοι είχαν πάνω από το συλλογικό συμφέρον το ατομικό, βρέθηκαν, με απόφασή μου, εκτός συνδυασμού.

Επαναλαμβάνω και τώρα ότι δεν θ ανεχτώ από κανέναν την άσκηση μικροπολιτικής με αποτέλεσμα την ακύρωση και υπονόμευση του μεγάλου έργου μας, που με πολλή δουλειά και μεγάλο αγώνα εκτελούμε.

Αυτές οι ενέργειες θ οδηγήσουν εκτός συνδυασμού όποιον τις επιχειρεί, άνευ ετέρας ειδοποίησης!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more