Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Πορεία των μαθητών και διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Νέας Προποντίδας


 Μεγάλη μαθητική πορεία στο κέντρο των Νέων Μουδανιών που κατέληξε σε διαμαρτυρία μπροστά στο Δημαρχείο Νέας Προποντίδας, σημειώθηκε το σήμερα το πρωί. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την χρήση μάσκας στις αίθουσες καθώς για τα πολυάριθμα τμήματα στα σχολεία.

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς δέχθηκε αντιπροσωπεία των μαθητών όπου άκουσε τα αιτήματα και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στην κεντρική διοίκηση και στο Υπουργείο Παιδείας. Βασικό αίτημα των παιδιών είναι η κατάργηση της χρήσης μάσκας κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Όπως υποστήριξαν τους δυσκολεύει ιδιαίτερα, αν και συμμερίζονται την άποψη των ειδικών. Ωστόσο είναι ανορθόδοξο, όπως τόνισαν, από τη μία να υποχρεούνται στη χρήση μάσκας κι από την άλλη να συνυπάρχουν σε αίθουσα 35 τετραγωνικών μέτρων περισσότερα από 25 παιδιά με την απόσταση μεταξύ τους κάτω του ενός μέτρου.

Ο Δήμαρχος από τη μεριά του τους ανέφερε ότι οι σχετικές εντολές προέρχονται από την κεντρική διοίκηση και τους ειδικούς. Ωστόσο εξέφρασε τη διάθεσή του να μεταφέρει στο αρμόδιο Υπουργείο τα αιτήματά τους, όπως θα διατυπωθούν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τους με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παρουσία της διευθύντριας του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more