Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Κ. Μάλαμα “Ήλθε στη Βουλή, είδε κι απήλθε ο υφυπουργός υγείας, επαναλαμβάνοντας γενικότητες για την υγειονομική εικόνα στη Χαλκιδική”.

 


Συζητήθηκε χθες η επίκαιρη ερώτηση της Κυριακής Μάλαμα για τα υγειονομικά δεδομένα που επέβαλλαν τα μέτρα που βιώνει η κοινωνία κι η οικονομία της Χαλκιδικής. Ο υφυπουργός υγείας, προσήλθε στη συζήτηση αυτή καταφεύγοντας σε γενικότητες, αντίστοιχες με εκείνες που μπορεί να διαβάσει κανείς σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν αναφέρθηκε σε στοιχεία που να αιτιολογούν την ορίζονται μεταχείριση ενός Νομού, με πολύ διαφορετικές περιοχές, με πέντε δήμους με 88 χωριά. Παρόλο που ζητήθηκε σε όλους τους τόνους από τον υφυπουργό να καταθέσει τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν στις γνωστές αποφάσεις, ώστε να μάθουμε όλοι που υπήρξε διασπορά και σε ποια έκταση, δυστυχώς κανένα στοιχείο δεν κατατέθηκε. 

Εκτός από την προσπάθεια να απομειώσει την σημασία του αιτήματος της κοινωνίας της Χαλκιδικής για τεκμηρίωση, ο υφυπουργός, δυστυχώς, επιχείρησε να εξωραΐσει και την εικόνα του δημοσίου συστήματος υγείας. Επέμεινε στην εικόνα που είχε σημειωμένη στα χαρτιά του, αλλά δεν θέλησε να ακούσει την αλήθεια, όπως καταγγέλεται από τους υγειονομικούς, αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς της Χαλκιδικής. Τα συμπεράσματα στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more