Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Σχετικά με την πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε διάλογο για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση

 


           

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί σε διάλογο το ΚΚΕ, σε μια συζήτηση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, χωρίς να υπάρχει μάλιστα συγκεκριμένο κείμενο προς συζήτηση, εκ μέρους της κυβέρνησης.

            Κι όλα αυτά τη στιγμή που:

·        Κλιμακώνεται η αντίδραση του κόσμου της εκπαίδευσης-των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών- απέναντι στα σοβαρότατα προβλήματα των σχολείων, που οξύνονται παραπέρα σε συνθήκες εξέλιξης της πανδημίας, από τη διαχείριση της κυβέρνησης. Προβλήματα που εντείνονται λόγω και της εφαρμογής του νόμου της κυβέρνησης το καλοκαίρι με αποκορύφωμα την αύξηση του ανώτατου αριθμού μαθητών ανά τάξη.

·        Ειδικά στα ΕΠΑΛ, τα προβλήματα διαιωνίζονται. Μια σειρά ειδικότητες δε λειτουργούν στα ΕΠΑΛ, οι υποδομές είναι απαρχαιωμένες, εκπαιδευτικοί δε διορίζονται, τα κενά παραμένουν.

·        Η κυβέρνηση με την πολιτική της κρατάει τα ΑΕΙ κλειστά. Δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των πανεπιστημίων.

            Απέναντι σε αυτά, η κυβέρνηση “περί άλλων τυρβάζει”. Ενώ το κύριο σήμερα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών, έτσι ώστε να μην είναι άλλη μια χαμένη χρονιά για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές.

            Απ’ αυτή την άποψη, το ΚΚΕ δε θα συμμετάσχει σ’ αυτή την προσχηματική συζήτηση.

                                                           

Τμήμα Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ

 

 

                     

ΑΘΗΝΑ 24/9/2020                                                  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more