Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΨΕΥΔΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ

 


ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΜΠΙΝΟ

 


ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε

 

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ  ΣΙΣΚΟΥ

 

 

Η Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου της <<Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Μονομετοχική Α.Ε Ο.Τ.Α.>> επί των ετήσιων οικονομικών της καταστάσεων για την περίοδο από 01/01/2019  μέχρι 31/12/2019 παρουσιάστηκε στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Ίδρυμα. Αφορά τη θητεία του κ. Μπίνου και τους δυο-τρεις μήνες τελευταίους του κ. Μπάτση.  Στην όλη διαδικασία  συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι όλων των  συνδυασμών και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Προήδρευσε ο δήμαρχος Αλμωπίας και νυν πρόεδρος κ. Χρήστος Μπάτσης.

Τα Μέσα Ενημέρωσης ειδοποιηθήκαμε την τελευταία στιγμή, επειδή υπήρχε αρχικά η σκέψη από τη διοίκηση να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών. Απαίτησε ο κ. Χατζηδημητρίου, επικεφαλής της παράταξης ΄΄ Ενωμένοι για την Αλμωπία΄΄,  να προσκληθούν ανεξαιρέτως όλα τα Μ.Ε της περιοχής, έτσι και έγινε τελικά.

Η όλη διαδικασία κράτησε 4-5 ώρες και παράλληλα με την αναφορά στην συγκεκριμένη έκθεση, όπου απεικονίζονται  όλες οι σχετικές και αναγκαίες κατά το νόμο πληροφορίες  για ουσιαστική και σε βάθος  ενημέρωση των  δραστηριοτήτων της Εταιρείας για το έτος 2019, ακούσαμε και τις τοποθετήσεις - αντιπαραθέσεις των επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεων.

 Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Μπάτσης εστιάστηκε και καυχήθηκε με επιδεικτικό τρόπο στις ενέργειές του και εξιστόρησε ταυτόχρονα πως σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να πάρει  την άδειας λειτουργίας της επιχείρησης.  Oι αναφορές με  απαξιωτικό τρόπο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στις ενέργειες που είχε κάνει ο κ. Μπίνος πυροδότησαν το κλίμα.

Όλοι θυμόμαστε το σφράγισμα της επιχείρησης από την αρμόδια αρχή, από τη στιγμή που είχε εκπνεύσει το χρονικό περιθώριο και δεν είχαν κατατεθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία για  το πολυπόθητο σήμα.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Μπίνου, η οποία περιστράφηκε γύρω από τις σχετικές ενέργειες κατά τη διάρκεια της θητείας του και τις απαντήσεις σ όσα του καταλόγισε ο κ. Μπάτσης. Λογικό να απαντήσει σε  όσα επικριτικά ακούστηκαν, έτσι λοιπόν μας ενημέρωσε - για πρώτη φορά το ακούγαμε - πως θα μπορούσε εύκολα να λάβει το σήμα και ο ίδιος αλλά δεν το επέτρεπε η συνείδησή του να δηλώσει ψευδή στοιχεία σχετικά με τις κτηριακές εγκαταστάσεις της περιοχής και να υπογράψει υπεύθυνες δηλώσεις που οι παραβάτες διώκονται από το νόμο ( Άρθρο 8 του ν.1599/1986 ), όπως έκανε ο κ. Μπάτσης.

Οι παραλείψεις και οι  καθυστερήσεις  επί σειρά ετών, όλων των προέδρων και δημάρχων της Αλμωπίας,  οδήγησαν σε αδιέξοδα. Έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στα της Λουτρόπολης, επειδή ακριβώς αποτελεί πηγή πλούτου για όλη την Αλμωπία και κατ επέκταση  όλο το νομό. Πρέπει να αντιμετωπιστεί πλέον σαν επιχείρηση κερδοσκοπικού χαρακτήρα και, σκεπτόμενοι σαν ιδιοκτήτες οι εκάστοτε πρόεδροι, δε θα είχαμε φτάσει σ αυτή την κατάσταση, όπου,  υπήρχαν βέβαια κερδοφόρες χρονιές,  το τελικό πρόσημο όμως για το 2019 είναι αρνητικό : -118.495 ευρώ, σε σύγκριση με το 2018 που το πρόσημο ήταν θετικό : +110.083 ευρώ.                                                                                                                                                         Από τις καταστάσεις φαίνεται πως τα πιο πολλά έξοδα αφορούν μισθούς εργαζομένων. Ήταν βέβαια προεκλογική περίοδος το 2019 και όπως συνηθίζεται στη χώρα μας… να βολέψουμε για να πάρουμε ψήφους και έτσι περίπου φτάσαμε στο αρνητικό αποτέλεσμα.

Τα στοιχεία πέρασαν από τον έλεγχο ανεξάρτητου Ορκωτού  ελεγκτή – λογιστή και κρίθηκαν αληθή, πλην όμως είναι μέσα η επιχείρηση για το 2019, αυτό είναι το δυσάρεστο.

Ο κ. Παρούτογλου  άσκησε κριτική για το αρνητικό αποτέλεσμα - λογιστής στο επάγγελμα - και τελειώνοντας την τοποθέτησή του πρότεινε στον κ. Μπάτση να τα αλλάξει όλα. Μόνον η παράταξή του απείχε από την ψηφοφορία, όλοι οι άλλοι ψήφισαν θετικά στα ζητήματα

Ο κ. Χατζηδημητρίου απαρίθμησε τα έργα της δικής του θητείας και αναφερόμενος στο ΄΄κεκλεισμένων των θυρών΄΄ που ακολουθεί η νυν δημοτική αρχή είπε,  απευθυνόμενος στον κ. Μπάτση, ότι όλα τα δημόσια πρόσωπα κρίνονται και θα πρέπει να αντέχουν την κριτική, σε διαφορετική περίπτωση να καθίσει σπίτι του και να ασχοληθεί με την οικογένειά του.

Μόνον όποιος δεν κάνει τίποτα δεν κρίνεται, ειδικά όσοι βγαίνουμε δημόσια θα πρέπει να αντέχουμε την κριτική και να μπορούμε να ξεχωρίζουμε την καλόπιστη κριτική. Η σημερινή δημοτική  αρχή της Αλμωπίας αποφεύγει τα Μ.Ε, δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό της…            ‘Όλοι οι αιρετοί και οι συνεργάτες τους να κοιτάζουν να κάνουν έργα σωστά και χρήσιμα για την κοινωνία και τους πολίτες, άλλωστε για αυτό το λόγο πληρώνονται με ουδόλως ευκαταφρόνητα ποσά. Η δε κοινωνία αντιλαμβάνεται το έργο τους μέσα από την καθημερινότητα καθώς τη βλέπει να βελτιώνεται.

Τηρήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια οι αποστάσεις και  με μάσκες τις οποίες μοίρασε η δημοτική αρχή, λόγω της κατάστασης που βιώνουμε από το covid-19.

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more