Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Η Δημοτική Αρχή Αλμωπίας υπήρξε κατώτερη των απαιτήσεων των πολιτών

 



Έχασε μέχρι σήμερα τη… μάχη με την καθημερινότητα, έβαλε σε τροχιά υλοποίησης ορισμένα έργα, ενώ αρκετά άλλα παραμένουν στάσιμα

 

• Ένας χρόνος συμπληρώθηκε την Τρίτη από την ανάληψη καθηκόντων των νέων διοικήσεων στους φορείς και των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την επέτειο να δίνει ευκαιρία για έναν πρώτο απολογισμό.
Φυσικά, το διάστημα που προηγήθηκε δεν ήταν εύκολο, αφού η πανδημία προκάλεσε ανατροπές και προβλήματα. . Ωστόσο, ο κορωνοϊός δε μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει… άλλοθι για λάθη, αστοχίες, παραλείψεις και γενικά για την αδυναμία που επέδειξε στο να βελτιώσει την καθημερινότητα στον Δήμο Αλμωπίας που είναι και το μεγάλο ζητούμενο. Φυσικά εμμέσως πλην σαφώς το παραδέχεται και η σημερινή δημοτική αρχή που στην ανακοίνωση της για το διαζύγιο με τον κο Παρούτογλου, μίλησε για προσπάθεια που έμεινε όμως προσπάθεια…

Με υψηλές προσδοκίες…
Υψηλές προσδοκίες είχε δημιουργήσει το περασμένο καλοκαίρι στους κατοίκους της Αλμωπίας  η ανάδειξη του Χρήστου Μπάτση στο αξίωμα του Δημάρχουν. Όλοι ανέμεναν ότι ο νέος Δήμαρχος και οι συνεργάτες του θα έφερναν όντως τι διαφορετικό ενώ επιτέλους όλοι θα καταλάβαιναν ότι εδώ ζούνε όπως ήταν και το σύνθημα του συνδυασμού του. Μόνο που ένα χρόνο μετά φαίνεται ότι ο Δήμαρχος και τα μέλη της παράταξης του μάλλον αλλού ζούνεε…

Ειδικά δε, μετά από μία «επίπεδη» πενταετία, αυτή της δημαρχίας Δημήτρη Μπίνου , που ο Δήμος Αλμωπίας  στερήθηκε μεγάλων έργων και η καθημερινότητα επίσης αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα, όλοι ήλπιζαν σε ουσιαστική αλλαγή σελίδας.
Μάλιστα, η ανάδειξη ενός αγρότη-υλοτόμου στο «τιμόνι» του Δήμου , παρουσιάστηκε ως άλμα μιας και επιτέλους εκλέχτηκε Δήμαρχος ένας δικός μας άνθρωπος, το δικό μας παιδί που είναι ένας από εμάς.


Δυστυχώς, οι προσδοκίες αυτές διαψεύστηκαν, τουλάχιστον μέσα σ’ αυτό τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του Δήμου από τον κ.  Μπάτση, με την απογοήτευση να εκφράζεται σήμερα ακόμα και από πολίτες που υποστήριξαν τον Δήμαρχο κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Άλλωστε ακόμη ηχούν στα αφτιά μας οι φράσεις αλαζονεία, εγωπάθεια και άλλα πολλά που ανέφερε στο κείμενο του ο κος Νίκος Παρούτογλου που απέσυρε την στήριξη του στον συνδυασμό του Δημάρχου.

Κατώτερη των απαιτήσεων
Ωστόσο, εκεί που η Δημοτική Αρχή Αλμωπίας έχασε τελείως τη… μάχη είναι τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας, που αντί να επιλυθούν, επιδεινώθηκαν τον τελευταίο χρόνο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more