Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Το lockdown στα σχολεία της Πέλλας μέχρι 25-9-2020 οδηγεί σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση...

 


Αυτή τη φορά νωρίτερα σε σχέση με τις άλλες δυο αναστολές, Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε έως και τις 25-9-2020, δηλαδή για άλλη μια εβδομάδα, οι σχολικές μονάδες της Πέλλας να μείνουν κλειστές. Δηλαδή ο Αγιασμός τον Σχολείων στην περιοχή μας για πρώτη φορά στα χρονικά, θα μετατεθεί για τουλάχιστον ακόμη 7 μέρες... Αυτό όμως είναι το καλό σενάριο. Το κακό σενάριο ποιο είναι; Να συνεχιστεί αυτό το ιδιότυπο  lockdown μέχρι τις 25-9-2020. Θυμίζουμε βέβαια ότι η περιοχή μας συνεχίζει να βρίσκεται στην κατηγορία των αυξημένων μέτρων με την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με το κλείσιμο όλων των καταστημάτων από τις 15 το βράδυ έως τις 7 το πρωί και φυσικά την παρουσία 4 ατόμων στα καταστήματα εστίασης ή 6 αν είναι οικογένεια καθώς και συνάθροιση μόνο 9 ατόμων  σε γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς και κάθε άλλη εκδήλωση έως το τέλος του μήνα. 

Σήμερα λοιπόν η Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε εκ νέου την αναστολή, βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η Υπουργός
Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, αλλά και η αρμόδια Υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη, υπέγραψαν σήμερα και θα έχει ισχύ έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 την απόφαση.
Λόγω της μεγάλης παράτασης στην έναρξη λειτουργίας, θα ενεργοποιηθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το βάρος θα πέσει στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμια εκπαίδευσης, αλλά και στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα ανταποκριθούν σε αυτή την εξέλιξη 
Η πολιτεία έκρινε ότι η  η Υγεία και η Ασφάλεια των μαθητών και των σπουδαστών είναι πάνω από όλα. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, από κοινού πολίτες και πολιτεία, το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην Περιφερειακή μας Ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more