Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Δήλωση σοκ Ζάεφ: Στις 11 Οκτωβρίου 1912 ξεκίνησε η επιγραφή του μακεδονικού κράτους στον χάρτη των εθνών του κόσμου




Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ από το οστεοφυλάκιο του Μνημείου στο Κουμάνοβο, με την ευκαιρία της Ημέρας της Εξέγερσης ενάντια στον φασιστικό κατακτητή των Σκοπιανών που επί της ουσίας είναι μια ακόμη ψευτογιορτή- 11 Οκτωβρίου, τόνισε τις επιτυχίες της χώρας του διεθνώς, με την ένταξη στο ΝΑΤΟ και τον ανοιχτό δρόμο προς την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τόνισε για άλλη μια φορά ότι η γλώσσα και η ταυτότητα των Σκοπίων επιβεβαιώνονται διεθνώς.

- Την ημέρα αυτή, 11 Οκτωβρίου - την Ημέρα της Λαϊκής Εξέγερσης, οι συμπολίτες μας στο Κουμάνοβο και το Πρίλιπ, σηματοδότησαν την αρχή του πανευρωπαϊκού αγώνα για ελευθερία και δικαιοσύνη και ξεκίνησαν την πραγματοποίηση του αιώνιου ονείρου - που κατέχει και αξίζει κρατική υπόσταση. Με αυτήν τη μεγάλη ιστορική πράξη, ξεκίνησε η επιγραφή του μακεδονικού κράτους στον χάρτη των εθνών του κόσμου.

Το Κράτος μας  βασίζεται στον αγώνα για δικαιοσύνη και ισότητα. Τα θεμέλια είναι οι προσπάθειες, οι προσπάθειες και η αυτοθυσία ενός τεράστιου αριθμού γενεών.

Χάρη σε αυτήν την περιφρόνηση, σήμερα, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος με το δικό του και συμμαχικό στρατό, το κρατικό νόμισμα και όλα τα αξιώματα του κράτους.

Σήμερα είμαστε περήφανοι, με τα κεφάλια μας ψηλά, διατηρώντας τον όρκο των προγόνων μας.

Χάρη στις συμφωνίες με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, η χώρα μας από μια χώρα που έμεινε στο περιθώριο έχει γίνει ενεργός παίκτης στη διεθνή σκηνή. Σήμερα η χώρα μας είναι πολύτιμος και επιθυμητός συνεργάτης. Μια ιστορία επιτυχίας που άρχισε να αλλάζει την αφήγηση ολόκληρων των Βαλκανίων. Οι γείτονές μας σήμερα είναι σύμμαχοι και ισχυροί υποστηρικτές μας διεθνώς.

11 Μαΐου - η Ημέρα της εξέγερσης του λαού - να είστε ευτυχισμένοι και αιώνιοι για εμάς! - είπε ο Ζάεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more