Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Οσμή σκανδάλου στις επιχορηγήσεις του ΥΜΑΘ σε ΜΜΕ για την προβολή του προγράμματος “Δημιουργώ 2”.

 



📌Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Παρά τω Πρωθυπουργό για θέματα ενημέρωσης κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την αδιαφανή ανάθεση διαφημιστικών αναρτήσεων σε ιστοσελίδες από το Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Την ερώτηση συνυπογράφουν 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
👉Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, στις 19 Μαίου 2020 αναρτήθηκε η 2η πρόσκληση του προγράμματος “Δημιουργώ”, με φορέα υλοποίησης τον Τομέα Μακεδονίας - Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έχει ως στόχο την ενίσχυση δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και την υποστήριξη της πολιτιστικής δραστηριότητας. Ως χρόνος λήξης του προγράμματος ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2020.
❓Όμως, όπως προκύπτει από 10 τουλάχιστον αναρτήσεις στον ιστότοπο πολωνικής εταιρίας, το Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης διένειμε ποσά των 1000 ευρώ σε ορισμένα μόνο μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Ελλάδας για την καταχώρηση του σήματος (banner) του εν λόγω προγράμματος.
📍Οι ημερομηνίες των καταχωρήσεων, όπως προκύπτουν από το site της πολωνικής εταιρίας πραγματοποιήθηκαν όλες στις 14 και 16 Οκτωβρίου, 4,5 μήνες δηλαδή μετά την έναρξη του προγράμματος και 45 μέρες πριν από τη λήξη του.
🆘Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους αρμοδίους Υπουργούς να δώσουν εξηγήσεις σε σχέση με τα κριτήρια αυτών των αναθέσεων και να καταθέσουν στη Βουλή την λίστα των ΜΜΕ που έλαβαν τις πληρωμές των 1000 ευρώ για την προώθηση του banner του Προγράμματος “Δημιουργώ 2” καθώς και την συμβαση έργου που έχει το Υπουργείο Εσωτρικών με την πολωνική εταιρία przetargi.info.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more