Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Η Πέλλα βρίσκεται σε κατάσταση «Alert» με 212 ενεργά κρούσματα



 Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κος Χαρδαλιάς  χτύπησε καμπανάκι για  το νομό Πέλλας 

Όπως είπε στην ενημέρωση για τον Covid-19, οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε κατάσταση «Alert» για  την Πέλλα. Μάλιστα, για τις δύο πρώτες ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες τους να τηρούν τα μέτρα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στην Πέλλα, τα πράγματα είναι καλύτερα καθώς τα κρούσματα προέρχονται μόνο από συγκεκριμένο cluster (κονσερβοποιία) το οποίο έχει «στεγανοποιηθεί», όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Συγκεκριμένα:
Πέλλα: Υπάρχουν 212 ενεργά κρούσματα, τα περισσότερα συνδέονται με συγκεκριμένο cluster.

Γώγος στο MEGA : Χρειάζεται ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ στην Αθήνα

Την ώρα που  τα κρούσματα της πανδημίας στη χώρα να παραμένουν σε υψηλό αριθμό και τους διασωληνωμένους ασθενείς να αυξάνονται, κυβέρνηση και ειδικοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Μιλώντας για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα και για τις νέες εστίες μετάδοσης κοροναϊού, σε Κοζάνη, Γιάννενα και Πέλλα, ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών, τόνισε ότι ο περιορισμός της πανδημίας σε μικρότερα αστικά κέντρα είναι ευκολότερος σε σχέση με μεγαλύτερες πόλεις.

«Η δυνατότητα να περιορίσουμε την επιδημία είναι μεγαλύτερη από ό,τι συμβαίνει σε μεγάλα αστικά κέντρα και πιστεύουμε ότι τα μέτρα που παίρνονται στο επίπεδο τρία θα μπορέσουμε να έχουμε αποτελεσματικότητα γρηγορότερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more