Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Εστία υπέρ μετάδοσης κρουσμάτων εργοστάσιο στο Δήμο Σκύδρας

 

 


Έκλεισε τμήμα σχολείου στο γυμνάσιο Σκύδρας

 


 

Οι συνεχόμενες ανακοινώσεις για τα κατά συρροή κρούσματα προκαλεί ανησυχία

 

 

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι συνεχόμενες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που δείχνουν αύξηση κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ειδικότερα στον Δήμο Σκύδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά τα κρούσματα τα οποία είναι κατά συρροή, εντοπίζονται από εστία υπέρ μετάδοσης σε κονσερβοποιία  στα διοικητικά όρια του Δήμου Σκύδρας. Στην έκδηλη ανησυχία ήρθε να προστεθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας που έκλεισε ένα τμήμα του Γυμνασίου Σκύδρας διότι υπήρξε μαθητής θετικός στον κορωνοϊο. Βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο μαθητής αυτός δεν έχει καμία σύνδεση ή συνδέεται με συρροή με τα κρούσματα του εργοστασίου. Έτσι το πρώτο τμήμα σχολείου που έκλεισε εξαιτίας του Covid-19 στην Π.Ε. Πέλλας είναι γεγονός.

Συγκεκριμένα στην λίστα των κλειστών τμημάτων σχολείων εξαιτίας Covid-19 προστέθηκε το Γυμνάσιο Σκύδρας.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το Υπουργεία Παιδείας το Τμήμα Α4 του Γυμνασίου Σκύδρας θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 01-10-2020.

Οι  υγειονομικές αρχές καλούνται να διαχειριστούν εκτός από την αρνητική «πρωτιά» της Πέλλας σε συνάρτηση κρουσμάτων-πληθυσμού,  την επιδημική εστία που «άναψε» στη κονσερβοποιία. Η κατάσταση στην Σκύδρα, μετά και τον εντοπισμό κρουσμάτων στο ομώνυμο εργοστάσιο, είναι εξαιρετικά κρίσιμη και έχει θορυβήσει την πολιτεία που εξετάσει  λήψη νέων μέτρων ή και παράταση των υφιστάμενων ώστε να περιοριστεί  η υπέρ μετάδοση. Αυτό το οποίο συζητείται ιδιαίτερα αν συνεχιστούν οι ροές,  είναι το σενάριο για κλείσιμο καταστημάτων από τις 10 το βράδυ. Δύο ώρες νωρίτερα δηλαδή για εστιατόρια και μπαρ, αν και είναι ένα μέτρο που θα ενίσχυε τα οικονομικά προβλήματα των επιχειρηματιών ενώ ενδεχομένως να έβγαζε περισσότερους νέους στις πλατείες. Η εφημερίδα μας συνομίλησε με ιατρό ο οποίος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Ένα μέτρο που θα πρέπει να παραμείνει για αρκετό χρόνο ακόμη στην Πέλλα είναι μάσκα παντού και ειδικά στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας».

Ο ιατρός  σημείωσε ότι γίνονται «εκπτώσεις» στην χρήση μάσκας αφού πολλοί δεν την χρησιμοποιούν συνέχεια ή ορθά, ενώ υπογράμμισε ότι η χρήση της θα πρέπει να γίνεται από όλους και παντού, αφού έτσι γίνεται πιο γρήγορη και εύκολη ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.

«Όταν φοράμε μάσκα η πιθανότητα μετάδοσης είναι απειροελάχιστη».

 

Πάρθηκαν μετά για τον περιορισμό της διασποράς;

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Καταρχήν πάρθηκαν μέτρα στο εργοστάσιο της περιοχής της Σκύδρας για τον περιορισμό της διασποράς και μετάδοσης του ιού; Έχουν γίνει τεστ σε όλους τους εργαζομένους; Έχουν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας προς τους εργαζομένους; Γιατί δεν ανακοινώνουν οι αρχές το όνομα του εργοστασίου ή γιατί οι υπεύθυνοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους; Υπήρξαν κρούσματα καταγεγραμμένα από το εν λόγω εργοστάσιο και τον Αύγουστο όπου δούλευαν περισσότεροι εργάτες και αν ναι έγιναν τεστ τότε; Εμείς προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με την διοίκηση του εν λόγω εργοστασίου αλλά αυτή δεν κατέστη δυνατή μιας και παρά τις οχλήσεις μας, δεν έχουν επικοινωνήσει για την ώρα  μαζί μας.

 

Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με ειδικούς οι οποίοι αναφέρθηκαν στις περιπτώσεις υπερ μετάδοσης από εργοστάσια. Οι ίδιοι τονίζουν ότι κατά πάσα πιθανότητα  κάπου παραβιάστηκε το πρωτόκολλο. Σε τέτοιες δομές πρέπει να ακολουθούνται ευλαβικά τα πρωτόκολλα.

Ακόμη σημειώνουν ότι είναι σημαντικό και οι συγγενείς των εργαζομένων  να τηρούν όλους τους κανόνες, ενώ θα πρέπει να δουν και αν τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more