Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Σάκης Χατζηδημητρίου: Η Δημοτική αρχή Αλμωπίας προκαλεί τον διχασμό τον οποίο θα τον βρει μπροστά της



Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Αριδαίας, Σάκης Χατζηδημητρίου, ο οποίος μίλησε κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας, που έγινε με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης. Ο κος Χατζηδημητρίου επιτέθηκε στην δημοτική αρχή τονίζοντας ότι διχάζει σε όλα τα θέματα και θα τα βρει μπροστά της όλα ενώ δεν δίστασε να την αποκαλέσει μειοψηφική.  Όλα ξεκίνησαν στο ζήτημα της εκλογής του νέου προεδρείου της ΔΕΥΑ Αλμωπίας, μετά την παραίτηση του Νίκου Παρούτογλου από την θέση του προέδρου. Θυμίζουμε ότι κος Παρούτογλου ως επικεφαλής του συνδυασμού Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ διαφώνησε με την πολιτική του Δημάρχου, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τις θέσεις εξουσίας που κατείχε. Έτσι κάτι τέτοιο έγινε και στην ΔΕΥΑ Αλμωπίας.

 Κατά τη συζήτηση του θέματος, κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους ο κ. Παρούτογλου Νικόλαος, ο Δήμαρχος Αλμωπίας, ο κ. Χαζηδημητρίου Αθανάσιος, ο κ. Ασβεστόπουλος Δημήτριος και δόθηκαν συνέχεια οι απαιτούμενες διευκρινήσεις από τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου. Κατόπιν της διαλογικής συζήτησης ομόφωνα το Σώμα κάνει δεκτή την παραίτηση του κ. Παρούτογλου Νικολάου. Ακολούθως ο Πρόεδρος του Δ.Σ. έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο Αλμωπίας ο οποίος υπέδειξε ως Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α-Α στην θέση του παραιτηθέντος κ. Παρούτογλου Νικολάου, το μέλος της ΔΕΥΑ, όπως έχει οριστεί με την αριθ. 183/2019 Α.Δ.Σ., κ. Κετικίδη Ιωάννη (Δημοτικό Σύμβουλο πλειοψηφίας) και πρότεινε τον κ. Βέσκο Δημήτριο (Δημοτικός Σύμβουλο πλειοψηφίας) ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά την διαλογική συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Χατζηδημητρίου Αθανάσιος ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά η άποψή του : “Θεωρούμε απαράδεκτη και αντιδεοντολογική την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα της Αντιπολίτευσης. Πρακτική που ακολουθεί συνειδητά η διοίκηση της μειοψηφίας του Δήμου Αλμωπίας και η οποία νομίζω ότι προκαλεί με αυτό τον τρόπο τον διχασμό τον οποίο θα τον βρει μπροστά της. Οι ίδιοι δηλαδή, τα πρώτα δείγματα αυτού του διχασμού τα έχετε εισπράξει με τις παραιτήσεις τις οποίες σήμερα συζητάμε…” Ακολούθησε φανερή ψηφοφορία όπου υπερψηφίστηκαν οι ως άνω προτάσεις του Δημάρχου με δεκατέσσερις (14) ψήφους υπέρ: 1. Βέσκος Δ. 2.Κετικίδης Ι. 3.Σέλκος Ι. 4.Νάνου Π., 5.Χατζηγιαννίδης Χ., 6.Γιάντσης Δ., 7.Λιούγας Δ., 8.Νιβουρλής Χ., 9.Παρούτογλου Ν., 10.Θεοδωρίδης Αν., 11.Λεμονίδης Γ., 12.Λαζάρου-Παπαδοπούλου Σ., 13. Αναστασιάδης Σ., 14. Δόντσος Χ. Ο κ. Χατζηδημητρίου Αθανάσιος ανέφερε μεταξύ άλλων :«λέμε ένα διπλό όχι στις προτάσεις για τα διοικητικά συμβούλια. Πρώτον για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαδικασία αλλά και για τα πρόσωπα τα οποία προτείνετε γιατί θεωρούμε ότι είναι ανακύκλωση…» Ο κ. Προκοπίδης Ευάγγελος κατέθεσε μεταξύ άλλων την πρόταση να οριστούν οι διοικήσεις των επιχειρήσεων από μηδενική βάση.

 Κατόπιν των ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α-Α συγκροτείται ως εξής : 

- Πρόεδρος : κ. Κετικίδης Ιωάννης, με αναπληρωτή του τον κ. Θεοδωρίδη Αναστάσιο (δημοτικοί σύμβουλοι)

-Μέλος :κ. Νάνου Πολυξένη, με αναπληρωτή τον κ. Χατζηγιαννίδη Χρήστο (δημοτικοί σύμβουλοι)

 -Μέλος :κ. Σέλκος Ιωάννης (δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας), με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Δόντσο Χρήστο (ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος)

 -Μέλος :κ. Γιάντσης Δημήτριος (δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας), με αναπληρωτή τον κ. Αναστασιάδη Σταύρο (ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος

) -Μέλος : κ. Βέσκος Δημήτριος, με αναπληρωτή του τον κ. Λιούγα Δημήτριο (δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας)

-Μέλος :κα Λαζάρου-Παπαδοπούλου Σταυρούλα με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Λεμονίδη Γεώργιο (δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αλμωπία Ψηλά»)

 -Μέλος :κ. Τσάνταλης Παρασκευάς, με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Μήντση Νικόλαο (δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αλμωπία Ψηλά»)

-Μέλος:κα Φουντουκίδου Αθηνά, δημότισσα, με αναπληρώτρια την κα Βαφείδου Χρυσούλα, δημότισσα.

-Μέλος :κ. Τσέμπη Ξενοφών, δημότης, με αναπληρωτή τον κ. Ταγκαλίδη Γεώργιο, δημότης.

-Μέλος :κ. Τσαβδάρης Αναστάσιος με αναπληρωτή του τον κ. Τσαβδάρη Ευάγγελο (εκπρόσωποι κοινωνικού φορέα της περιοχής, κάτοχοι πτυχίου Α.Ε.Ι. )

 -Μέλος : κ. Μπαϊράμης Γεώργιος με αναπληρωτή του τον κ. Παναγιωτελίδη Αναστάσιο (εκπρόσωποι εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α.Α.)

Θυμίζουμε ότι η νέα σύνθεση ψηφίστηκε από τους Δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων του Δημάρχου και του κου Παρούτογλου. Απόντες ήταν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κου Μπίνου ενώ  Καταψήφισαν όσο αφορά τις προτάσεις αντικαταστάσεων του διοικητικού συμβουλίου οι κ.κ. : Χατζηδημητρίου Αθανάσιος, Προκοπίδης Ευάγγελος, Ασβεστόπουλος Δημήτριος, Αμπάρη Γεωργία και Τσαρκνιάς Πέτρος για τους λόγους που αναφέρονται στην εισήγηση της παρούσας απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more