Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Ευρωβουλευτές της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής – "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ”

 

       Δεκάδες Ευρωβουλευτές και Ακτιβιστές ένωσαν τη φωνή τους ενάντια στη Χρυσή Αυγή

·        Η Ευρωομάδα της Αριστεράς θα δώσει το παρόν και στην αυριανή μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

 


Η αυριανή απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι ένα διεθνές θέμα που απασχολεί και το Ευρωκοινοβούλιο. Ευρωβουλευτές της Αριστεράς ένωσαν τη φωνή τους σε κοινή δράση, θέλοντας και οι ίδιοι να εκφράσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το: “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ”, αναφερόμενοι στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι Ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς, GUENGL, συγκεντρώθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο κρατώντας πλακάτ με το μήνυμα υπέρ της καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης. Στην δράση συμμετείχαν δεκάδες ευρωβουλευτές από  οκτώ (8) κόμματα και έξι (6) διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης.

Με την κίνηση αυτή οι Ευρωβουλευτές της GUE/NGL στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα πως η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν αποτελεί μόνο απαίτηση της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης. Η Ευρωομάδα της Αριστεράς θα συμμετέχει και στο αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα, έξω από το Εφετείο με την παρουσία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, καθώς και του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρου Κόκκαλη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more