Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

« ΠΛΗΓΗ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ;

 


Παρά τα μέτρα, τα 212 ενεργά στην Πέλλα προβληματίζουν


Σοβαρές καταγγελίες από πολίτες…

 

«Αγιάτρευτη πληγή» για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Πέλλα  αποτελεί η ευρεία διασπορά του και οι συνεχείς εστίες που προκύπτουν.

Αν και το πρόβλημα είναι έντονο στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας (ο κος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε 212 ενεργά), την οποία η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει σε «επίπεδο συναγερμού», το άσχημο είναι ότι η διασπορά που υπάρχει δεν αφήνει ανέγγιχτες τις πόλεις της περιοχής. Έδεσσα, Σκύδρα, Γιαννιτσά και Αριδαία ζουν με το φόβο της υπερμετάδοσης. Μεγάλη καταστροφή για το νομό μας θα είναι αν τελικά κατρακυλήσουμε στο τελευταίο επίπεδο που περιλαμβάνει σκληρά μέτρα. Βέβαια η ανακοίνωση για τα 212 ενεργά κρούσματα, υπάρχει για τα δηλωμένα καθώς οι φόβοι για τα αδήλωτα κρούσματα είναι τουλάχιστον 300. 



Άγνωστος «Χ» οι ασυμπτωματικοί
Η διασπορά του κορωνοϊού επιβεβαιώνεται όμως και από άλλες εν δυνάμει «εστίες», με «πονοκέφαλο» να προκαλεί στους επιστήμονες, αλλά και ευρύτερα στους πολίτες το γεγονός ότι πολλοί από τους προσβληθέντες είναι συμπτωματικοί και είναι αδύνατο να εντοπιστούν έγκαιρα.

Οι έλεγχοι για τα μέτρα
Χρήση μάσκας κάνει πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων και των επισκεπτών στΟ νομό Πέλλας, αν και δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο σε περιοχές, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναγνώστες μας  σε καθημερινή βάση επισημαίνουν.

Εξάλλου έντονη ανησυχία προκαλούν οι εικόνες από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σκεπής της Έδεσσας, στον οποίο πραγματοποιήθηκε η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του επισκόπου Καλλινίκου.

Εχθές, στον ιερό ναό, παραβρέθηκαν Πατέρες της εκκλησίας και μητροπολίτες για τον Μέγα Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό.

Την ίδια ώρα που η πολιτεία έχει την Πέλλα σε κατάσταση επιφυλακής αναφορικά με τον covid 19, αίσθηση προκάλεσαν εικόνες και δημοσιεύματα που έδειχνα την Αγία Σκέπη της Έδεσσας γεμάτη από κόσμο και πιστούς χωρίς να τηρούνται τα μέτρα που ισχύουν στην Πέλλα.  Δεκάδες ήταν οι αναγνώστες μας που κατέκλεισαν το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας μας, παρακαλώντας μας να κάνουμε έκκληση και για τις επόμενες μέρες, να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας αναφορικά με την τελετή ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Καλλίνικου.  Όπως μας τόνισαν πιστοί,  Σχεδόν κανείς δεν φορούσε μάσκα μέσα στην εκκλησία, είτε από πιστούς, είτε από ιερείς είτε από επισήμους προσκεκλημένους και τοπικούς άρχοντες. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που φορούσαν μάσκα, ενώ οι αποστάσεις δεν τηρήθηκαν εντός του ναού. Όλες οι θέσεις του ναού ήταν γεμάτες και πολλοί πιστοί στέκονταν και όρθιοι. Πάντως, γύρω από το ναό υπήρχε και παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Κατά την είσοδο τους οι μητροπολίτες και οι ιερείς έκαναν χειραψίες και ασπάστηκαν.

Τι ισχύει για τις Εκκλησίες

Επειδή η Πέλλα βρίσκεται στο επίπεδο 3 του συναγερμού για τον COVID 19, παρακάτω θα δείτε τι ισχύει σύμφωνα με το νόμο για τους χώρους λατρείας.

·                     Χώροι Λατρείας

1 άτομο ανά 15 τ.μ.και έως 50 άτομα, καθήμενοι με μάσκα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more