Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ «ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ»

 



·        ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΑΣΑΝ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΣΧΕΡΕΙΩΝ

 

Το καυτό πρόβλημα των ιδιοκτητών γης που η ιδιοκτησία τους αμφισβητείται από το Δημόσιο, έθεσε πάλι ο Γιώργος Καρασμάνης στον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη στην επίλυσή του.

Ο κ. Βεσυρόπουλος πληροφόρησε τον πρώην Υπουργό ότι το Νομοσχέδιο για τις διακατεχόμενες εκτάσεις έχει ¨κολλήσει¨ στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αλλά τον διαβεβαίωσε ότι από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, θα έλθει στο αμέσως προσεχώς διάστημα στη Βουλή Ειδική Διάταξη, που θα δίνει οριστική λύση στο θέμα για συγκεκριμένες περιοχές, μεταξύ των οποίων το Γραμματικό και οι περιοχές Αγίου Μάρκου, Καραμάν, Ντερέκ κλπ.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που έθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης στον Υφυπουργό, ήταν η ρύθμιση των 120 δόσεων που ορισμένοι οφειλέτες έχουν χάσει λόγω οικονομικών δυσχερειών στην αποπληρωμή τους και ενημερώθηκε ότι, ήδη, έχει κατατεθεί η Τροπολογία που ανανεώνει το δικαίωμα τους, και θα μπορέσουν να ενταχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ακόμη ο κ. Βεσυρόπουλος, παρουσία του Γιώργου Καρασμάνη, επικοινώνησε με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Βρούτση, και του ζήτησε να καταθέσει και αυτός Τροπολογία που θα ανανεώνει το δικαίωμα στη ρύθμιση και των οφειλών για τις ασφαλιστικές εισφορές και η οποία θα κατατεθεί αύριο.    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more