Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Φαιδρές εκδηλώσεις σε όλα τα Σκόπια για την ψευτο εθνική εορτή για την απελευθέρωση τους.

 


Διοργανώθηκε από την Κυβέρνηση των Σκοπίων σήμερα στο Κουμάνοβο, το Πρίλιπ και τα Σκόπια,  εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 11ης Οκτωβρίου - την Ημέρα της Εθνικής Εξέγερσης του λαού των Σκοπίων. Εκτός από τα την ψεύτικη γιορτή καθώς δεν υπήρχε και δεν υπάρχει Μακεδονικός λαός, θα δείτε στις φωτογραφίες ότι οι εκδηλώσεις ήταν κιτς και πολλές φορές φαιδρές σε όλα τα Σκόπια


Οι εορταστικές εκδηλώσεις, με το σύνθημα "Ευτυχισμένος 11 Οκτωβρίου! Πάντα ελεύθερος! », Πραγματοποιήθηκαν σε ειδικές συνθήκες σύμφωνα με το πρωτόκολλο για τον εορτασμό των αργιών, δηλαδή χωρίς μαζικές δημόσιες συγκεντρώσεις και πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με ελάχιστο αριθμό ατόμων που παρευρίσκονται και παρέχεται απόσταση και προστασία.

Ο Πρωθυπουργός, των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή την 79η επέτειο της Ημέρας της ψευτό  Εθνικής Εξέγερσης του Μακεδονικού λαού, ηγήθηκε της αντιπροσωπείας που περιελάμβανε τον Υπουργό Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Jagoda Shahpaska, τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Blagoj Ο Μπότσβαρσκι και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Φυσικού Σχεδιασμού Νάσερ Νουρεντίνι, ο οποίος έβαλε λουλούδια μπροστά από το Μνημείο - Όσκαρ στο Κουμάνοβο.

Στεφάνια από φρέσκα λουλούδια μπροστά από το Μνημείο - το οστεοφυλάκιο στο Κουμάνοβο τοποθετήθηκαν από διάφορες αντιπροσωπείες του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, της Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, της Ένωσης Βετεράνων, του Στρατού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων, του διπλωματικού σώματος και του Δήμου Κουμανόβο .

Στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής εορτής στις 11 Οκτωβρίου, κυβερνητικές αντιπροσωπείες έδωσαν λουλούδια στο Prilep και τα Σκόπια.

Στο Prilep, μια κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον  Νικόλα Ντιμίτροφ, συνοδευόμενη από την Υπουργό Παιδείας και Επιστημών Μίλα Καρόβσκα, έβαλε λουλούδια στο μνημείο της Metodija Andonov-Cento, στο μνημείο του Kuzman Josifovski-Pitu, στην Αλέα του εθνικοί ήρωες, στο Μνημείο "Woman Fighter", καθώς και στο μνημείο Mound of the Invincibles.

Στεφάνια λουλουδιών, μπροστά από το Μνημείο για τους μαχητές που έπεσαν για την απελευθέρωση των Σκοπίων, έθεσαν μια κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρώτο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Πολιτικών Συστημάτων και Διακοινοτικών Σχέσεων Artan Grubi, μαζί με την υπουργό Άμυνας Radmila Sekerinska, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Bojan Ο Μάριτς και ο Υπουργός Υγείας Venko Filipce.

Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στην ομιλία του στην τελετή μπροστά από το Μνημείο - το οστεοφυλάκιο στο Κουμάνοβο, δήλωσε ότι αυτή την ημέρα στις 11 Οκτωβρίου - την Ημέρα της Λαϊκής Εξέγερσης, οι συμπολίτες μας στο Κουμάνοβο και το Πρίλιπ, τόλμησαν και ανέλαβαν δράση για να σηματοδοτήσουν την έναρξη του πανευρωπαϊκού αγώνα ελευθερία και δικαιοσύνη και στο θρίαμβο της νίκης συνειδητοποίησαν το αιώνιο όνειρο - τη δική τους και άξιζε κρατική υπόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more