Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Ρήξη στην ομάδα Τσκεπκεντζή μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Έδεσσας


 


Ραγδαίες φαίνεται πως θα είναι οι εξελίξεις στον Δήμο Έδεσσας  και ειδικότερα στην δημοτική ομάδα του Γιάννη Τσεκπεντζή, μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας.  Φαίνεται ότι τα αίτια είναι πολλά μιας  και οι σχέσεις ανάμεσα στον επικεφαλής της παράταξης και στον Δημοτικό σύμβουλο και γνωστό νομικό κο Ξυλουργίδη είναι οριακές.  Ο Κος Τσεπκεντζής ζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης τον λόγο και  αναφέρθηκε σε διαδικτυακό σχόλιο του κου δημοτικού του συμβούλου που ζήτησε να ξεκαθαρίσει τα λεγόμενα και να δηλώσεις για ποιες παρατάξεις εννοεί. Θυμίζουμε ότι η συνεδρίαση έγινε με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης. Ειδικότερα ο διάλογος που έγινε είναι ο ακόλουθος:

Γ. Τσεπκεντζής: Αντώνη Ξυλουργίδη  συνεργάτη μου απευθύνομαι σε εσένα, σε μια δημόσια τοποθέτηση σου και συγκεκριμένα σε μια ανάρτηση σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 4 Αυγούστου, έκανες λόγο για διαπαραταξιακές συμφωνίες συμφέροντος. Όπως καταλαβαίνεις αυτή η αναφορά σου δημιούργησε απορίες και ποικίλες  συζητήσεις οι οποίες θεωρώ πως έπληξαν τον συνδυασμό μας και εμένα προσωπικά. Ζητώ λοιπόν μια δημόσια, κατηγορηματική  και ρητή τοποθέτηση σου στο δημοτικό συμβούλιο με τον πιο έγκυρο τρόπο, ποιους εννοείς και ποιους υπονοείς με αυτή σου την τοποθέτηση.

Α. Ξυλουργίδης: Το ανώτατο όργανο του Δήμου είναι το δημοτικό συμβούλιο. Ο θεσμικός μας ρόλος υπερβαίνει κατά πολύ τέτοιου είδους απολιτίκ αντιπαραθέσεις. Το αν εγώ αναρτώ στα social media αυτά που πιστεύω και τα έχω ως ιδέα και πεποίθηση, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποτελέσει θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο. Αν θέλει ο κος Τσεπκεντζής να με εγκαλέσει για κάτι που πιστεύει ο ίδιος ότι τον αφορά, γιατί εγώ δεν κατανόμασα ούτε αναφέρθηκα σε συγκεκριμένες παρατάξεις, δεν έχει παρά να το κάνει. Δεν πρόκειται εγώ να απασχολήσω τον Δήμο ολόκληρο και το Δημοτικό συμβούλιο με τέτοιους είδους θέματα και ανασφάλειες, δεν τιμά κανένα. Θα παρακαλούσα να έχει ο κος Τσεπεκτζής το οποιοδήποτε θέμα, να το λύσει προσωπικά με εμένα.

Γ. Τσεπκεντζής:  Είμαστε μια παράταξη που λειτουργεί στο φως. Σε ένα ζήτημα που ενδεχομένως να αφήνει αιχμές για τις αρχές και τις αξίες είτε για την παράταξη είτε για το πρόσωπο μου ειδικότερα, η μη απάντηση ρίχνει λάδι στην φωτιά. Για εμένα η τοποθέτηση αυτή θεωρείται ως μη απάντηση. Προφανώς η συνέχεια δεν θα δοθεί στο Δημοτικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα υπάρχουν ανακοινώσεις για το ζήτημα.

Α. Ξυλουργίδης:  Δίνω αναφορά και λόγο μόνο στους συμπολίτες μου. Ο ρόλος μου, το καθήκον μου και η συνείδηση μου, μου υπαγορεύουν να είμαι χρήσιμος στους συμπολίτες μου.  Να είμαι χρήσιμος στον τόπο και όχι αρεστός. Να υπάρξουν όσες δηλώσεις θέλουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more