Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Ν. Χαρδαλιάς: Σύσταση για αυστηρή τήρηση των μέτρων στην Πέλλα- Η κατάσταση είναι κρίσιμη...

 


114 νέα κρούσματα στην Πέλλα από κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Σκύδρας, όπως είχε γράψει σήμερα το πρωί η καθημερινή εφημερίδα Νέα της Πέλλας, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. ο ίδιος δήλωσε ότι στην Έδεσσα βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής και οι τέσσερις Δήμαρχοι Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος. Όπως τόνισε ο κος Υφυπουργός, υπάρχει σύσταση για αυστηρή τήρηση των μέτρων στην Πέλλα καθώς η κατάσταση είναι κρίσιμη. 


Με την κατάσταση στην Ελλάδα να βρίσκεται σε οριακό σημείο και τα κρούσματα να εδραιώνονται σιγά σιγά πάνω από τα 400 τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι επιστήμονες της χώρας μας παραμένει σε κόκκινο συναγερμό, τη στιγμή που η χώρα μας σημειώνει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Πριν από λίγα λεπτά ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 460 νέα κρούσματα κοροναϊού. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μέρα και τέταρτη τις τελευταίες τρεις μέρες που τα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούν τα 400.

Θυμίζουμε ότι τα μέτρα που ισχύουν στην Πέλλα είναι τα ακόλουθα:

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 της επομένης.

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες,  κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς α΄ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more