Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Απαράδεκτη η κατάσταση στο ΚΤΕΛ Αριδαίας

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΛΑΚΗ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Παντελής η απουσία του Δήμου και της Π.Ε. Πέλλας, για την εξεύρεση λύσης, στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΚΤΕΛ Αριδαίας.

Το ΚΤΕΛ τις περισσότερες ώρες παραμένει κλειστό, στο τηλέφωνο δεν απαντάει κανείς και δεν υπάρχει κανείς για πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές των δρομολογίων.

Όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν, παραμένουν έξω από το κτίριο, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, αναμένοντας το λεωφορείο που θα τους μεταφέρει στο τόπο προορισμού τους. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτούς που θέλουν να παραδώσουν ή να παραλάβουν δέματα.

Τα σχολικά δρομολόγια, γίνονται με απαράδεκτες συνθήκες, καταστρατηγώντας την 50025/2018 Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει τον τρόπο και τις διαδικασίες μεταφοράς των μαθητών.

Τόσο ο Δήμος Αλμωπίας, στη ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το κτίριο, όσο και η Π.Ε. Πέλλας, που εμπλέκονται στη λειτουργία του ΚΤΕΛ, θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσης και να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολυάριθμων επιβατών, που επιλέγουν ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς(εξ ανάγκης πολλές φορές), για τις μετακινήσεις τους.

Ειδικά, ο Δήμος Αλμωπίας θα πρέπει να απαιτήσει τακτικότερα δρομολόγια για τα απομακρυσμένα χωριά της Ανατολικής Αλμωπίας αλλά και την θεσμοθέτηση δρομολογίων για τη Λουτρόπολη, που θα εξυπηρετεί όλους τους επισκέπτες.

Η Π.Ε. Πέλλας, θα πρέπει να ενεργοποιήσει την αρμόδια επιτροπή(ΠΟΔΕ), που επιβλέπει τον συντονισμό και την παρακολούθηση της μεταφοράς των μαθητών και έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει και να επιλύει ζητήματα που προκύπτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more