Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

«Ηχηρά» ονόματα του ακαδημαϊκού χώρου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην «Ορθόδοξη Χριστιανική Θεολογία και Θρησκευτικό Πλουραλισμό» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

 




«Ηχηρά» ονόματα του ακαδημαϊκού χώρου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην «Ορθόδοξη Χριστιανική Θεολογία και Θρησκευτικό Πλουραλισμό» 

του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Η προσπάθεια της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών απεδείχθη με τον πλέον καταφανή τρόπο και στις πρόσφατες διαδικασίες της επιλογής του ακαδημαϊκού προσωπικού. Άκρως χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΜΠΣ «Ορθόδοξη Χριστιανική Θεολογία και Θρησκευτικός Πλουραλισμός», στο οποίο πλέον Διευθυντής και ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Προγράμματος –αλλά και Συντονιστής της ενότητας: «Η Ορθόδοξη Χριστιανική Θεολογία και ο Σύγχρονος Άνθρωπος» θα είναι ο νυν Κοσμήτωρ τής Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, Αν. Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης. Βασικοί συνεργάτες του κ. Χ. Καραγιάννη ορίσθηκαν ο Καθηγητής κ. Σωτήριος Δεσπότης, τ. Πρόεδρος του τμήματος «Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας» του Παν/μίου Αθηνών αλλά και ο Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας - Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Παν/μίου Signitunum της Σερβίας κ. Γεώργιος Νεκτάριος Λόης. Μάλιστα, ο κ. Σωτήριος Δεσπότης θα είναι και ο Συντονιστής της ενότητας: «Η ιστορική πορεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και Θεολογίας στο Ευρύτερο Θρησκευτικό και Πολιτισμικό Περιβάλλον (Ύστερη Αρχαιότητα-18ος αιώνας)», ενώ ο κ. Γ. Ν. Λόης θα έχει την ευθύνη –ως Συντονιστής και εκείνος- της ενότητας: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία και Θεολογία από τον 19ο στον 21ο αιώνα και η σύγχρονη Θρησκευτική πραγματικότητα». Η επιστημονική, στον χώρο της Ορθόδοξης Θεολογίας, πορεία των ως άνω Καθηγητών είναι βέβαιον ότι σε βραχύ χρονικό διάστημα θα καταστήσει το Μεταπτυχιακό αυτό Πρόγραμμα Σπουδών «πόλον έλξεως» φοιτητών και από παραδοσιακά Πανεπιστήμια του Εξωτερικού. Ήδη το ενδιαφέρον τους, όπως πληροφορούμαστε, έχει «αναζωπυρωθεί», κατόπιν και της εν λόγω εξελίξεως. 

Κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους!! 

Απο Βίκυ Μπαϊρακτάρη

                                                  

      Ο νυν Κοσμήτωρ τής Θεολογικής Σχολής του
Παν/μίου Αθηνών Αν.Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης




                              Ο Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας - Ελληνικής Γλώσσας 
και Πολιτισμού του Παν/μίου Signitunum της Σερβίας 
κ. Γεώργιος Νεκτάριος Λόης.



                                  Ο Καθηγητής κ. Σωτήριος Δεσπότης τ. Πρόεδρος του τμήματος <<Κοινωνικής Θεολογίας Θρησκειολογίας»
του Παν/μίου Αθηνών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more