Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Στ. Όρλης: Ο Δήμος Αλμωπίας αγνοώντας τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας , της χρηστής διοίκησης και του σεβασμού στην διαχείριση του Δημόσιου χρήματος, προχώρησε στον ορισμό Γενικού γραμματέα




Συνεχίζεται η κόντρα αναφορικά με την θέση του Γενικού γραμματέα στον Δήμο Αλμωπίας, ιδιαίτερα μετά την δήλωση του υποψηφίου για την θέση, Στέλιου Όρλη, ότι ο  Δήμος Αλμωπίας αγνοώντας τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας , της χρηστής διοίκησης και του σεβασμού στην διαχείριση του Δημόσιου χρήματος, προχώρησε στον ορισμό Γενικού γραμματέα. Μάλιστα φαίνεται ότι όσο ο Δήμαρχος δεν τοποθετείται για την επιλογή του αφενός, και αφετέρου για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε αλλά και για τα βιογραφικά των υποψηφίων, τόσο θα μένει το θέμα στην επικαιρότητα. Θυμίζουμε ότι νέος Γενικός γραμματέας είναι ο μέχρι πρότινος ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Γιώργος Τσιμτσιρίδης. Ο ίδιος είχε παραιτηθεί από την θέση του ενώ ήταν επί πέντε χρόνια στενός συνεργάτης και αντιδήμαρχος του Δημήτρη Μπίνου.  Στις τελευταίες εκλογές δεν πολιτεύτηκε. Εξάλλου  στην ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αλμωπίας , καθώς και την εξουσιοδότηση υπογραφών, ήτοι:   όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα αρμοδιότητάς του και  των ακόλουθων εγγράφων προχώρησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας. Συγκεκριμένα έδωσε αρμοδιότητες για τις αποφάσεις  που αφορούν μισθολογικές αλλαγές προσωπικού, αποφάσεις χορήγηση αδειών  και βεβαιώσεις υπερωριακής εργασίας των υπαλλήλων. Για τα έγγραφα 

αποστολής στα Υπουργεία, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις  και στις Περιφέρειες και για τις εσωτερικές εγκυκλίους  για την καλύτερη λειτουργία  των υπηρεσιών του Δήμου.


Ο κος Όρλης δήλωσε τα ακόλουθα:



Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής: : 

"Ο Δήμος Αλμωπίας αγνοώντας τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας , της χρηστής διοίκησης και του σεβασμού στην διαχείριση του Δημόσιου χρήματος, προχώρησε στον ορισμό Γενικού γραμματέα στον Δήμο Αλμωπίας, με απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Μπάτση.

Ως Υποψήφιος για την πιο πάνω θέση, υποβάλλοντας αίτηση & πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, καλώ την Δημοτική Αρχή να υπερασπιστεί την επιλογή της και να δώσει στην δημοσιότητα τον κατάλογο των υποψηφίων ,καθώς και τα βιογραφικά τους σημειώματα, για να μπορούν να κρίνουν οι Δημότες τον τρόπο που διαχειρίζεται η Δημοτική αρχή Τα δημοτικά-δημόσια έσοδα!"

Όρλης Στέλιος
Διπλ. Μηχ/γος
δ/ντης 1ου Ε.Κ Αριδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more