Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Έπεσαν τα μάσκες στο Δ.Σ. Αλμωπίας…


 


ΡΙΧΝΕΙ  ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

Κεραυνοί Σ. Χατζηδημητρίου και αποχώρηση:  Είσαι αυταρχικός και αλαζόνας ο Δήμαρχος


Σημαντικό ζήτημα έχει ανακύψει στα δημοτικά πράγματα της Αλμωπίας από την εμμονή της Δημοτικής αρχής να στέλνει προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, που γίνονται με τηλεδιάσκεψη, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλεψη για απευθείας μετάδοση ή ακόμη για μαγνητοσκόπηση και ψηφιακή αναπαραγωγή. Αυτή λοιπόν η τακτική αφενός δημιουργεί θέματα στην ενημέρωση των πολιτών και αφετέρου δεν υπάρχει πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα προς τους δημοσιογράφους. Προ μηνών όμως ο Δήμαρχος καυχιόταν ότι θα εκσυγχρονίσει το δημοτικό μέγαρο με υπολογιστές τελευταίας λέξης της τεχνολογίας ενώ και στο προεκλογικό του πρόγραμμα είχε μιλήσει για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών. Μοιάζει λοιπόν το λιγότερο κωμικοτραγικό ένας Δήμος σας την Αλμωπία να μην μπορέσει να μεταδίδει ψηφιακά απευθείας μια συνεδρίαση του Δημοτικού συμβούλιο.  Η αντιπολίτευση του Δήμου Αλμωπίας έχει θέσει  θέμα και για τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας, που γίνονται με φυσική παρουσία, ώστε να καλούνται δημοσιογράφοι. Η δημοτική αρχή κρυμμένη πίσω από τα πρωτόκολλα για τον covid 19 αρνείται την παρουσία των λειτουργούν του τύπου. Αν εξαιρέσουμε το Δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας όπου εκεί οι συνεδριάσεις γίνονται δια περιφοράς, στους Δήμους Έδεσσας και Πέλλας  υπάρχει παρουσία των δημοσιογράφων. Ειδικότερα στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Έδεσσας, η με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση, μεταδίδεται απευθείας ενώ στην συνέχεια υπάρχει διαθέσιμη στο ιντερνετ. Στον Δήμο Πέλλας τα συμβούλια όταν γίνονται δια ζώσης, επιτρέπεται σε ορισμένους δημοσιογράφους να έχουν φυσική παρουσία ενώ αυτά μεταδίδονται απευθείας. Στην Δημοτική αρχή Αλμωπίας όμως τα παραπάνω δεν φαίνεται έχουν και ιδιαίτερη σημασία…

 

Δεν έβαλε μυαλό από την πρώτη του ήττα…



Φαίνεται ότι πλέον δεν υπάρχει κάποιο τυχαίο γεγονός, αλλά μια πραγματικότητα που θέλει την δημοτική αρχή να επιλέγει το σκοτάδι στην ενημέρωση των πολιτών και των δημοσιογράφων για τις νόμιμες συνεδριάσεις που γίνονται.  Το πάθημα όμως δεν τους έγινε πάθημα στην Δημοτική αρχή αναφορικά με την πρώτη τους ήττα κατά την γενική συνέλευση των Λουτρών που είχε προγραμματιστεί για το Ξενιτίδειο. Εκεί λοιπόν και παρά τις επισημάνσεις της καθημερινής μας εφημερίδας Νέα της Πέλλας ότι η δημοτική αρχή για λόγους διαφάνειας και δημοκρατίας υποχρεούται να καλέσεις τους λειτουργούς του τύπου, εντούτοις επέλεξε να μην το κάνει. Το αποτέλεσμα ήταν οι λοιπές παρατάξεις να θέσουν θέμα παρουσίας των λειτουργών του τύπου και επί της ουσίας να περάσει η άποψη τους κόντρα στην Δημοτική αρχή. Ίσως να μην έχουν αντιληφθεί ότι λόγω του Κλεισθένη, σήμερα εκπροσωπούν μόνο το 1\3 του συνολικού αριθμού των συμβούλων, με αποτέλεσμα η σημερινή ομάδα που διοικεί τον Δήμο να αποτελεί μια μειοψηφία που θα πρέπει να μάθει να συνθέτει και όχι να διαιρεί. Άλλωστε με την προσθήκη των δυο ανεξάρτητων συμβούλων, των κ.κ. Αναστασιάδη και Δόντσου υπάρχει αυτή η αρίθμηση.

 

Μύδροι Σ. Χατζηδημητρίου προς τον Δήμαρχο



Η τακτική των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να μην προσέρχονται στις συνεδριάσεις είναι ελεγχόμενη. Το να  εκφράζει την ευχαρίστηση του ο Δήμαρχος από την παρουσία του συνδυασμού του κου Σάκη Χατζηδημητρίου, είναι υπερβολικό από  την στιγμή που δεν είπε όλη την αλήθεια. Ο κος Μπάτσης μίλησε για την παρουσία του κου Χατζηδημητρίου, αλλά λησμόνησε να πει ότι ο ιατρός τον κατηγόρησε, τον κατήγγειλε και στην συνέχεια αποχώρησε. Ίσως ο κος Μπάτσης είχε την ελπίδα να μην μαθευτεί το τι είπε ο κος Χατζηδημητρίου. Σχολιάζοντας σαφώς θιγόμενοι στελέχη της παράταξης του κου Χατζηδημητρίου τόνιζαν με νόημα ότι η τακτική Μπάτση να μην αποκαλύπτει την πάσα αλήθεια αλλά να λέει μόνο αυτά που τον συμφέρουν, αν μη τι άλλο είναι παιδική. Άλλωστε «ουδέν κρυπτόν από τον Ήλιο». Διαβάστε παρακάτω το δημοσίευμα που έκανε ο έγκριτος ιστότοπος  www.aridaianews.gr για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας για τις απόψεις που εξέφρασε ο κος Χατζηδημητρίου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου:

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Σάκης Χατζηδημητρίου στις κατηγορίες του Χρήστου Μπάτση περί υποκρισίας της αντιπολίτευσης.

Η παράταξη του κ. Χατζηδημητρίου πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο να δηλώσει το ενδιαφέρον για τη λειτουργία του ανώτατου θεσμικού οργάνου. Ωστόσο, αφού άσκησε σφοδρή κριτική στη Δημοτική Αρχή, αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για την παντελή απουσία ενημέρωσης των πολιτών και για τη λήψη αποφάσεων στο σκοτάδι.

Ο κ. Χατζηδημητρίου χαρακτήρισε αυταρχικό και αλαζόνα τον κ. Μπάτση και τόνισε ότι με τη συμπεριφορά του έχει απομονώσει το συνδυασμό του και οδηγείται στην καταστροφή. Όπως είπε, η αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά του κ. Μπάτση κατάφερε να ενώσει την αντιπολίτευση, παρά τις διαφορές που υπήρχαν, με αποτέλεσμα το 70% του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι απέναντι στις συμπεριφορές του Δημάρχου και των συνεργατών του.

Παράλληλα, κατηγόρησε για δήθεν ενδιαφέρον τον κ. Μπάτση, καθώς όπως είπε είναι ο ίδιος που με τη στάση του απαξιώνει το ρόλο της αντιπολίτευσης και την εξαναγκάζει να απέχει από τις Συνεδριάσεις. Μάλιστα, τον κατέδειξε ως τον πραγματικό υποκριτή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Αλμωπίας είναι πρωτοφανή, με τον κ. Μπάτση να έχει εγκλωβιστεί στην ίδια τη συμπεριφορά του και να έχει στρέψει εναντίον του την συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Χρ. Μπάτσης: Χαιρετίζω την συμμετοχή του κου Χατζηδημητρίου

 


Ο κος Μπάτσης μετά την ολοκλήρωση του Δημοτικού συμβουλίου και αφού είχε αποχωρήσει εις ένδειξη διαμαρτυρίας ο συνδυασμός του κου Χατζηδημητρίου, δήλωσε τα ακόλουθα:

 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μετά από 2 αναβολές το τακτικό δημοτικό συμβούλιο, δυστυχώς όμως κάποιοι εξακολουθούν να μην συμμετέχουν . Το δρόμο της ενεργούς συμμετοχής ακολούθησε η παράταξη του κυρίου Χατζημητρίου την οποία και χαιρετίζω. Είναι πολύ σημαντικό να μην βάζουμε το Εγώ πάνω από όλα. Εμείς είμαστε εδώ, προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας. Προς ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Αλμωπίας, σήμερα ψηφίστηκαν αρκετά θέματα από την μεριά μας δηλαδή της παράταξης Εδώ Ζούμε, τα οποία και καθυστερουσαν.

1. Καταβολή χρηματικού βοηθήματος στην μικρή Χρυσοβαλάντω.

2. Αποδοχή δωρεάς από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε τρόφιμα για ευπαθείς ομάδες.

3. Αποδοχή χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ , «κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου ΑΛΜΩΠΙΑΣ ».

4. Συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας.

5. Μεταφορά ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

6. Δαπάνες προς διαγραφή παραγεγραμμένων υποχρεώσεων του δήμου για τα έτη 1998 - 2008 (υποχρέωση του Δήμου μετά από το από αντίστοιχη εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών 7/8783/7-2-2020)

7. Αναθεώρηση των χρηματικών ενταλμάτων.

8. Υπηρεσίες απολύμανσης στο πλαίσιο αντιμετώπισης του COVID-19

9. Προμήθεια αλατιού ενόψει της χειμερινής περιόδου για την ρίψη στους δρόμους.

10. Κτηνιατρικές εργασίες , στειρώσεις και εμβολιασμοί για τα αδέσποτα . Φυσικά υπήρχαν και άλλα πολλά σημαντικά θέματα, τα οποία πλέον δρομολογούνται. Συνεχίζουμε με συνέπεια στην εντολή την οποία και κληθήκαμε να υπηρετήσουμε

 

Δ. ΜΠΙΝΟΣ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΦΕΡΕΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 


Συνέντευξη στο Ράδιο Αλμωπία παραχώρησε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού "Η Αλμωπία της Καρδιάς μας" κ. Δημήτρης Μπίνος.

Αρχικά, του ζητήθηκε να απαντήσει στις δηλώσεις του κ. Μπάτση για "υποκρισία της αντιπολίτευσης", με αφορμή τις αναβολές των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε στην έγκυρη τοποθέτηση του συνδυασμού του σε σχέση με τον τρόπο που λειτουργεί το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου. Όπως είπε, η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να κάνει με μεγάλη καθυστέρηση διαδικτυακές συνεδριάσεις, ωστόσο δεν υπάρχει μέριμνα για την ενημέρωση δημοσιογράφων και πολιτών. Όλα γίνονται στο σκοτάδι και κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για όσα αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο. "Εμείς ζητήσαμε να ενημερώνεται ο κόσμος για όσα συζητάμε", τόνισε ο κ. Μπίνος και πρόσθεσε: "Ο κ. Μπάτσης και ο κ. Βέσκος, με την ανοχή των Δημοτικών Συμβούλων που συμμετέχουν στη Διοίκηση, απαξίωσαν το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πλειοψηφία καταγγέλλει τη λειτουργία τους ως αντιδημοκρατική". Τέλος, κατηγόρησε τον κ. Μπάτση ότι με την αδιάλλακτη στάση του απαξιώνει και τον ίδιο τον θεσμό του Δημάρχου που εκπροσωπεί και τον κάλεσε να αντιληφθεί πως ο ρόλος του Δημάρχου είναι συνθετικός.

Παράλληλα, ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε στο ρόλο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βέσκου, ο οποίος όπως είπε έχει επιλέξει να είναι Πρόεδρος των 7 Δημοτικών Συμβούλων και όχι του συνόλου όπως απαιτεί ο ρόλος του.

Όσον αφορά στις καταγγελίες του κ. Παρούτογλου σε σχέση με τη μη ενημέρωση μελών του πρόσκληση του σε συνεδρίαση του Δ.Σ. των Λουτρών, ο κ. Μπίνος απέδωσε τις συγκεκριμένες συμπεριφορές στα πλαίσια της γενικότερης απαξίωσης που επιδιώκει ο κ. Μπάτσης για τους θεσμούς.

 

 

Χ. Χατζηγιαννίδης Λίγα λόγια και απλά...

Στο ζήτημα αυτό παρενέβη με δημόσια δήλωση του ο εκ Δυτικής Αλμωπίας, Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αλμωπίας Χρήστος Χατζηγιαννίδης. Ο κος αντιδήμαρχος λοιπόν υπεραμύνθηκε της άδικης, αποτυχημένες και δοκιμασμένης πολιτικής της Δημοτικής αρχής, συμφωνώντας με τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από τις συνεδριάσεις καθώς κατά την άποψη του δεν παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο η παρουσία τους!!! Εκτός βέβαια από τις επικίνδυνες λογικές που μπορεί να έχει μια τέτοια άποψη, είναι δεδομένο ότι οδηγεί στην καλύτερη περίπτωση για την δημιουργία καθεστωτικών νοοτροπιών και αντιλήψεων που θυμίζουν απολυταρχικές πολιτικές που είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα αποτύχουν. Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση του :

 

 

• Η ουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η διαπίστωση των προβλημάτων με βάση την αρχή της εγγύτητας και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

•Οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να συμβάλλουν στον καλύτερο δυνατό συντονισμό , στην ψήφιση προγραμμάτων, στην ψήφιση τρεχόντων θεμάτων που αφορούν τον δήμο και γενικά στον συνολικό δημοτικό προγραμματισμό καθώς και στην αποδοχή χρηματοδοτήσεων.

•Οι δημοτικοί σύμβουλοι και ρόλο έχουν και χρέος .

Χρέος να εκπροσωπήσουν την τοπική κοινωνία , να πετύχουν με τη δράση τους μια καλύτερη κοινωνία και δημοτικές υπηρεσίες περισσότερο αποτελεσματικές που θα σέβονται τους πολίτες.

Εδώ και κάποιους μήνες λοιπόν , κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι παρέκαμψαν όλα τα παραπάνω για έναν και μοναδικό λόγο .

Άποψη τους και παράλληλα ο σημαντικότερος και μοναδικός λόγος , είναι η μη συμμετοχή δημοσιογράφων στα δημοτικά συμβούλια .

Αναρωτιέμαι λοιπόν και εγω... ποια η διαφορά ;

” Να δει ο κόσμος και να ενημερωθεί” φαντάζομαι είναι η απάντηση ...

Ο κόσμος θέλει να δει έργα να υλοποιούνται και έναν δήμο αποτελεσματικό και ευέλικτο .

Άλλωστε σε κάθε δημοτικό συμβούλιο που γινόταν δια ζώσης , όλα τα blogs πλημμυρίζονται με τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης .

Για να το κλείσω όμως .

Άραγε έχει ρωτήσει κανένας από την αντιπολίτευση τους πολίτες ;

Έχει ρωτήσει κανείς τι θέλει και τι απαιτεί ο πολίτης ;

Οι πολίτες θέλουν θέματα να ψηφίζονται και να πηγαίνει ο τόπος μπροστά!

Εσείς θέλετε δημοσιογράφους να καλύπτουν τα δημοτικά συμβούλια .

Όλοι θα κριθούμε στο τέλος.

Υ.Γ.Θετικό γεγονός ότι η μισή παράταξη μαζί με τον κ.Χατζηδημητριου , που ασχέτως από την εξέλιξη, παρευρέθηκε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

 

Εν κατακλείδι


Το συμπέρασμα που μπορεί να εκδοθεί είναι σαφώς η αντίληψη που υπάρχει πως η δημοτική αρχή Αλμωπίας με την πολιτική της, με την στάση της και με τις απόψεις της ρίχνει μαύρο στην ενημέρωση των πολιτών. Πλέον διαφαίνεται ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και πολιτική αντίληψη από τον Δήμαρχο και τους επιτελείς του ώστε τεχνηέντως και εκμεταλλευόμενοι το γράμμα του νόμου και όχι το πνεύμα, να μην επιτρέπουν στους δημοσιογράφους να εκτελούν τα καθήκοντα τους. Και αν αυτό αποτελούσε αξίωμα για όλους, θα είχε σημασία. Όταν όμως διοχετεύονται πληροφορίες σε συγκεκριμένα Μέσα με σκοπό και στόχο την καθοδήγηση της κοινής γνώμης, τότε το πράγμα μοιάζει επικίνδυνο. Είναι δεδομένο πάντως πως και αυτή η πολιτική σκηνοθεσία αργά η γρήγορα θα καταρρεύσει και θα επανέλθει το φως στην ενημέρωση των πολιτών. Χωρίς ρετούς,  με αντικειμενικό τρόπο. Με γνώμονα την αλήθεια. Αν το καταλάβει γρήγορα η δημοτική αρχή τότε θα σώσει κάποιο κομμάτι από την χαμένη της αξιοπιστία. Αν το πάει μέχρι τέλους τότε δεν θα διασωθεί. Μάλιστα με αυτή την πολιτική  του μαύρου, της φίμωσης και του περιορισμού στην δημοσιότητα, διαφωνούν δημοτικοί σύμβουλοι που αποτελούν μέλη της Δημοτικής αρχής και αργά ή γρήγορα θα εκφράσουν τις απόψεις τους δημοσίως…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more