Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Απέναντι στον Ιό είμαστε όλοι το ίδιο...

 


Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 

Σήμερα το πρώτο θέμα της έντυπης καθημερινής εφημερίδας μας Νέα της Πέλλας μιλά από μόνο του. Τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών έχουν γεμίσει με ασθενείς θετικούς στον ιο. Άλλοι είναι σοβαρά και άλλοι με πιο ήπια συμπτώματα. Το ποσοστό μετάδοσης στην περιοχή μας είναι πολύ υψηλό. Οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο ιός υπάρχει, είναι εδώ και ότι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Φαίνεται ότι αναλογικά με τον πληθυσμό, τις τελευταίες δέκα μέρες η Πέλλα βρίσκεται σταθερά πίσω από την Θεσσαλονίκη, ξεπερνώντας ακόμη και την Αττική… Η κατάσταση αν συνεχιστεί έτσι, θα είναι μη αναστρέψιμη.

Φως στο τούνελ δεν βλέπουμε.  Δυστυχώς η κατάσταση στην Έδεσσα καθημερινά χειροτερεύει με τον Κορονοϊό, αφού εκτός από την οικονομική ζημία που έχει υποστεί η περιοχή μας, αυτή τη στιγμή έχουμε και την απειλή να κρασάρουν τελείως τα νοσοκομεία της Έδεσσας και των Γιαννιτσών, λόγω του μεγάλου αριθμού προσβεβλημένων από τον Κορονοϊό συνανθρώπων μας που νοσηλεύουν.

  Η Κατάσταση έχω την εντύπωση από τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ μου,  είναι άκρως οριακή και χρειάζεται οι πολίτες να το καταλάβουν και να αυστηροποιήσουν τα μέτρα αυτοπροστασίας προσέχοντας πολύ περισσότερο από όσο προσέχει, πριν δούμε μπροστά μας δυσάρεστες καταστάσεις τις οποίες όλοι απευχόμαστε. Γιατί αυτή τη στιγμή απέχουμε πολύ λίγο από το να μην μπορεί κάποιος ασθενής να βρει κρεβάτι διασωλήνωσης.

Την Τετάρτη είχαμε την πρώτη ημέρα για την τηλεκπαίδευση των μαθητών των δημοτικών σχολείων και δυστυχώς όπως αποδείχθηκε το πάθημα δεν έγινε μάθημα για τους Κυβερνώντες, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

  Δυστυχώς, ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε κανείς άλλος αντιλαμβάνεται πως πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για αυτές τις αποτυχίες και πως ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι άνθρωποι που δεν μπορούν να αποδείξουν πως πραγματικά ενδιαφέρονται για το καλό των παιδιών μας. Δυστυχώς τα προβλήματα υπήρξαν και εχθές.

  Ως πότε αυτή η χώρα θα βασίζεται σε μαθητευόμενους μάγους το ερώτημα, που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο εργασίας στο βιογραφικό τους;;; Αν ήτανε η επιχείρησή σας κύριοι θα λειτουργούσαν όλα άψογα;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more