Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Πρώτη η Πέλλα στα κατά κεφαλήν κρούσματα σε σύγκριση με τον πληθυσμό της

 


 

Στην Νέα τηλεόραση Κρήτης μίλησε ο Χρήστος Δημητριάδης


 

Για τα δείγματα υποχώρησης του κορονοϊου που μπορεί να γενούν αισιοδοξία στην Κυβέρνηση και τους ειδικούς, αλλά σίγουρα δεν περιγράφει πλήρως την εικόνα στην Βόρεια Ελλάδα, μίλησε στην Νέα Τηλεόραση Κρήτης ο δημοσιογράφος  Χρήστος Δημητριάδης. Ο ίδιος περιέγραψε την εικόνα από την Κεντρική Μακεδονία και την περίπτωση της Πέλλας.

Την συνέντευξη έλαβε η καταξιωμένη δημοσιογράφος Μαριάνα Γιακουμάκη. Η εκπομπή ονομάζεται  LOCK COVID... Επί της ουσίας ασχολείται με τα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις στο επιστημονικό πεδίο. Ποια είναι η νέα πραγματικότητα γύρω από την ασθένεια του νέου κορωνοιου; Ποιες οι πολιτικοκοινωνικές προεκτάσεις της πανδημικής κρίσης Τα περιοριστικά μέτρα που ήρθαν για να μείνουν και οι επιπτώσεις στη κοινωνία των πολιτών. Ζωντανές συνδέσεις με τις πηγές του ρεπορτάζ σε όλο κόσμο με το βλέμμα στην ανακάλυψη του εμβολίου κατά του αόρατου εχθρού. Μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 22:00 με τη Μαρίνα Γιακουμάκη στη Νεα τηλεόραση Κρήτης.

Ο δημοσιογράφος τόνισε ότι το σύστημα υγείας  στην Πέλλα βρίσκεται στα όρια του όπως και τα δυο νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών. Ακόμη δήλωσε ότι η Πέλλα βρίσκεται στην πρώτη θέση αναφορικά με τα κατά κεφαλήν κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό και ότι η κατάσταση άρχισε να γίνεται μη ελεγχόμενη από το τέλος Οκτωβρίου όπου και άρχισαν να εμφανίζονται πολλά κρούσματα. Ακόμη εξέφρασε την θέση του ότι δεν ευθύνονται οι τουρίστες που ήρθαν στην Πέλλα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ενώ οι αιτίες διασποράς είναι πολυποίκιλες καθώς  ευθύνες φέρνουν όλοι.  Παράγοντες που επηρέασαν ήταν οι μετακινήσεις προς και από Θεσσαλονίκη, τα νυχτερινά μαγαζιά όπου δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις καθώς και θρησκευτικές λειτουργίες όπου  και εκεί είχε συγχρωτισμός.  Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αποκάλυψε ήταν ότι η Πέλλα βρίσκεται πρώτη στα κατά κεφαλήν κρούσματα σε όλη την Χώρα με βάση τον πληθυσμό της. Τέλος δήλωσε ότι η Πέλλα βρίσκεται περίπου 15 μέρες πίσω από όλη την Χώρα,  ότι οι Δήμαρχοι της περιοχής μας ζήτησαν να μην ανοίξουν τα σχολεία μέσα στο 2020 και ότι ο ιατρικός σύλλογος Πέλλας ζήτησε αυστηρή καθολική απαγόρευση ώστε να μην βγαίνουν οι πολίτες ακόμη και για το σούπερ μάρκετ. Η συνέντευξη μάλιστα έκλεισε με πολύ ωραίο κλίμα καθώς ο Χρήστος Δημητριάδης επισήμανε τους δεσμούς της Κρήτης με την Μακεδονία που βρίσκονται ακόμη από τον Μακεδονικό αγώνα και κάλεσε τους τηλεθεατές να έρθουν στην Πέλλα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας και στα Λουτρά Πόζαρ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more