Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Δ. ΓΙΑΝΝΟΥ: Ο ΚΟΣ ΡΥΣΑΦΗΣ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟ ΤΖΑΜΤΖΗ…

 


Εντάσεις στο Δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας για το αντιπλημμυρικό


Πρόταση για ίδρυση Καλλιτεχνικού σχολείου και εσπερινού ΕΠΑΛ στην Έδεσσα

Συνεδρίασε εκ νέου με τηλεδιάσκεψη, την Παρασκευή, το δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας. Εκτός ημερησίας, ο επικεφαλής της Ενωτικής Δράσης, Αντώνης Ρυσάφης, με λόγο διχαστικό και μάλλον επιθετικό, αναφέρθηκε στο ζήτημα του αντιπλημμυρικού έργου του Εδεσσαίου Ποταμού, όπου κατηγόρησε τον Δήμαρχο Δ. Γιάννου ότι ξεφτιλίζει το θεσμό του Δημάρχου και ότι επειδή τον ψήφισαν οι δημότες, δεν σημαίνει ότι θα παρανομεί. Η αιτία της φραστικής αυτής σκληρής επίθεσης ήταν η απάντηση που δόθηκε προς τον κο Ρυσάφη σε έγγραφο αίτημα που είχε θέσει για αυτό το ζήτημα.  

Αήθης επίθεση

Ο κος Ρυσάφης μάλιστα έφτασε σε σημεία μάλιστα που ξεπέρασε τα όρια και αντί να απαντήσει επί της ουσίας, επιτέθηκε στην εφημερίδα μας , που μας χαρακτήρισε φερέφωνο του Δημάρχου, επειδή σε προηγούμενο τεύχος μας τον εγκαλέσαμε γιατί να μην ζητήσει και την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή για αυτό το ζήτημα της κατασκευής του έργου, από την στιγμή που αυτό υλοποιείται και σχεδιάστηκε από την Περιφέρεια!!! Μάλιστα θεώρησε ότι του την «είπαμε». Δηλαδή ο κος Ρυσάφης είναι υπεράνω κριτικής ακόμη και στα πιο απλά και βασικά.  Φυσικά όλοι κρινόμαστε και ο ίδιος θα κριθεί, όπως έχει κριθεί σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις.

Για την διαχείριση του covid 19 μίλησε ο Γ. Τσεπκεντζής

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Τσεπκεντζής ζήτησε να πληροφορηθεί που έχουν διοχετευτεί τα χρήματα που ήρθαν στον Δήμο ως ενίσχυση για την πανδημία. Ο κος Τσεπκεντζής τόνισε ότι έχουν έρθει 310 χιλιάδες ευρώ που θα έπρεπε να διοχετευτούν στην κοινωνική πολιτική. Ακόμη έθεσε το ζήτημα με την νέα διαχείριση των υδάτων από την ΔΕΗ που θα είναι Κυβερνητική απόφαση. Μάλιστα για αυτό το ζήτημα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη και επαφή με την ΔΕΗ για αυτό το ζήτημα.

 

Οι σκηνές στο νοσοκομείο Έδεσσας στήθηκαν για το κρύο

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου που πήρε το λόγο και τόνισε ότι οι σκηνές στρατιωτικού τύπου, στήθηκαν έξω από το νοσοκομείο Έδεσσας για το κρύο. Άλλωστε η παρουσία των πολιτών έχει αυξηθεί πάρα πολύ λόγω των τεστ που γίνονται.  Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο Δήμος Έδεσσας ζήτησε να υπάρξει μόνιμο συνεργείο του ΕΟΔΥ στην πόλη σε διαφορετικό χώρο όπου οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται ώστε να κάνουν τεστ και να μην κατευθύνονται στο Νοσοκομείο Έδεσσας. Αναφορικά με αυτά που γίνονται για τον COVID 19, Ο Δήμος Έδεσσας τα πήγε περίφημα καθώς έγινε το αναγκαίο και το ανθρώπινο για αυτή την κατάσταση.  Ο Δήμαρχος αποκάλυψε πως η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς η διασπορά του Ιού έχει φτάσει και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Δ. Γιάννου: Όταν τελειώσει το έργο θα ντρέπεστε να το βγείτε

Αναφορικά με την κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου του Εδεσσαίου Ποταμού, που ως γνωστών είναι έργο ευθύνης της Περιφέρειας, ο κος Γιάννου τόνισε ότι η αντιπολίτευση τον στοχοποιεί για πολιτικούς λόγους ενώ αυτοί που ασκούν κριτική δεν κάνουν το κόπο να πάνε στην Αντιπεριφέρεια και εκεί να αναζητήσουν τις ευθύνες και τις απαντήσεις που ζητούν.  Ο κος Γιάννου τόνισε ότι κος Ρυσάφης δεν πηγαίνει στην Αντιπεριφέρεια και μάλλον ντρέπεται να πάει από εκεί και να εξετάσει τις εργασίες του έργου, ενώ τόνισε ότι περιμένουμε την απόφαση του ΣΤΕ για να τελειώσει η υπόθεση αυτή. Τέλος δήλωσε ότι όταν τελειώσει το έργο θα ντρέπεστε να βγείτε έξω…

Αλλαγές στις σχολικές δομές

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας, το παρόν έδωσε και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κος Αγγελίδης. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση πρόκειται για την αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου Βρυτών  να γίνει διθέσιο αλλά και την υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου Ριζαρίου από εξαθέσιο σε πενταθέσιο. Η Λαϊκή Συσπείρωση δια του κου Τσιτσάγκα, διαφώνησε με αυτή την απόφαση  για την υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου Ριζαρίου.  Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία καθώς για την μη υποβάθμιση του Δημοτικού σχολείου ψήφισε και ο πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας του  Δήμου Έδεσσας και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας Τάσος Πέτκου. Οι παρατάξεις της δημοτικής αρχής, της Κοινωνίας σε Κίνηση και της Ενωτικής Δράσης.

Ίδρυση καλλιτεχνικού λυκείου στην Εδεσσα!

Ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Πέλλας, Θωμάς Μπαχαράκης, τόνισε ζήτησε αίτημα να επαναλειτουργήσουν νέα τμήματα του ΕΠΑΛ στο Λύκειο της Έδεσσας καθώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία τμημάτων που είχαν καταργηθεί, καθώς έως τώρα υπάρχει συμμετοχή 23 παιδιών.  Η δεύτερη πρόταση έχει να κάνει με την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Έδεσσα. Και αυτή η πρόταση μπορεί να σταθεί χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα στα εσπερινά ΕΠΑΛ Γιαννιτσών και Αριδαίας. Σήμερα και τα δυο δουλεύουν. Άρα και η Έδεσσα μπορεί να σηκώσει αυτή τη νέα ίδρυση. Σήμερα έχουμε στην περιοχή της Έδεσσας επί 20 χρόνια 1000 και πλέον μαθητές που δεν ολοκλήρωσαν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  Η Έδεσσα ακόμη μπορεί να λειτουργήσει και με άλλες ειδικότητες που δεν υπάρχουν στα άλλα Λύκεια.  Η Τρίτη πρόταση είναι για ίδρυση καλλιτεχνικού σχολείου. Πρόκειται για ένα σχολείο που ενθαρρύνει και βοηθά τις καλλιτεχνικές δυνατότητες των μαθητών, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούν  μαθήματα γενικής παιδείας. Βέβαια εδώ το ζήτημα είναι στην αίθουσα που θα πρέπει να υπάρχει υποδομή καθώς χρειάζονται 5 αίθουσες για αυτή την ίδρυση. Σήμερα σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 8 καλλιτεχνικά σχολεία ενώ δυο υπάρχουν στην βόρεια Ελλάδα, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης και στην Κοζάνη. Το Δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας πήρε την απόφαση για την υποβολή της πρότασης για την ίδρυση αυτών των σχολείων. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου τόνισε ότι θα πρέπει ο Δήμος Έδεσσας να βρει τον χώρο που θα στεγάσει το καλλιτεχνικό λύκειο στην Έδεσσα. Ακόμη τόνισε ότι η Περιφέρεια από το 2011 δεν έχει σχεδιάσει ή υλοποιήσει ούτε μια σχολική μονάδα στην Έδεσσα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more