Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Στράτος Σιμόπουλος βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΝΔ ΝΑΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

 







  



4/11/2020



Ξεκίνησε η λειτουργία του Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα που θα δώσει ταυτόχρονα τη δυνατότητα στην πολιτεία να κινηθεί ώστε να κλείσουν τα παράνομα τζαμιά στην Αττική.

Ήταν μια δέσμευση της Ελλάδος που ανέλαβε η κυβέρνηση Καραμανλή και επικύρωσε η Βουλή, δρομολόγησε η κυβέρνηση Παπανδρέου, δημοπράτησε ως έργο η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, προχώρησε η κυβέρνηση Τσίπρα και παρέδωσε προς λειτουργία η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το 2013 ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων είχα την ευθύνη της δημοπράτησης του έργου, αντιμετωπίζοντας μάλιστα  συνεχείς άκαρπους διαγωνισμούς. Οι κατασκευαστές φοβόταν τις υπαρκτές αντιδράσεις και τις απειλές μελών της Χρυσής Αυγής.

Προκρίναμε, ως λύση, τη συμμετοχή στο διαγωνισμό μιας κοινοπραξίας των μεγάλων ελληνικών τεχνικών εταιρειών και έτσι έγινε τελικά πραγματικότητα η συμβασιοποίηση του, ξεπερνώντας παράλληλα και ορισμένα χωροταξικά εμπόδια.

Στην προσπάθεια αυτή είχα πάντα την αρωγή του τότε και νυν Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργου Καλαϊτζή.

Αναγκαία είναι, λοιπόν, η λειτουργία του εκτός από καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους και για έναν παραπάνω. Συγκεκριμένα αφαιρούμε από τη Τουρκία, που προσπαθεί να εμφανισθεί ως προστάτης των μουσουλμάνων σε όλον τον κόσμο, το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι στην Ελλάδα καταπατώνται οι θρησκευτικές ελευθερίες.

Προσωπικά πιστεύω ότι η Τουρκία δεν επιθυμούσε την εξέλιξη αυτή, όπως δεν επιθυμούσε και τη δημιουργία τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, απ’ όπου μπορούν σήμερα να αποφοιτήσουν ιμάμηδες, ειδικά για τη Θράκη, χωρίς τη στενή επαφή με την Άγκυρα.

Επειδή φαντάζομαι ότι ορισμένοι θα συνδυάσουν το γεγονός με τη μετατροπή σε τζαμί της Αγιάς Σοφιάς οφείλω να σημειώσω ότι η Ελλάδα έχει το τελευταίο διάστημα συμμαχήσει με σημαντικές μουσουλμανικές χώρες όπως είναι η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι πρέσβεις των οποίων πρωτοστατούσαν ανέκαθεν στη προσπάθεια ολοκλήρωσης του τεμένους.

Με απλά λόγια η σχέση μας με τον αραβικό και τον μουσουλμανικό κόσμο δεν πρέπει και δεν περνά μέσα από τη Τουρκία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more