Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Λαγκαδά του Γενικού Προξένου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη

 


Λαγκαδάς 05/11/2020 

 







   

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Λαγκαδά του Γενικού Προξένου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη,  πραγματοποίησε σήμερα ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Βλαντιμίρ  Μαϊστρένκο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μαιστρένκο ενημερώθηκε για τα ιστορικά, πολιτιστικά, αλλά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της περιοχής, τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και τα έργα που προγραμματίζονται και τα οποία μπορεί να προσελκύσουν το ενδιαφέρον θεσμικών ή ιδιωτών επενδυτών. Ταυτόχρονα, ο Ρώσος Πρόξενος ενημερώθηκε από τον κ. Ταχματζίδη  για τις πολυπληθείς επιχειρήσεις που εδρεύουν στην περιοχή και την  ανάγκη δικτύωσης και ενίσχυσης των συνεργασιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ενώ τέθηκε και το θέμα του Προσκυνηματικού και Θρησκευτικού τουρισμού-για το οποίο προσφέρεται ο Δήμος Λαγκαδά- και το άνοιγμα προς την αγορά της Ρωσίας. Για το τελευταίο ζήτημα, ο κ. Μαιστρένκο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για την Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Καζάν, η οποία προέρχεται από τη Ρωσία και φιλοξενείται σήμερα στην  Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στις Πέντε Βρύσες.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά απένειμε  αναμνηστική πλακέτα στον Ρώσο Πρόξενο. Ο κ. Μαιστρένκο αφού ευχαρίστησε τον κ. Ταχματζίδης και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο του, υποσχέθηκε να επισκεφθεί σύντομα και να ξεναγηθεί στις Κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more