Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Μια "άσκοπη¨μετακίνηση

 

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης

Φαίνεται πως η πανδημία στην Χώρα μας βρίσκεται σε μια φάση σταθερότητας  και στόχο  την επόμενη εβδομάδα να επέλθει η κάμψη. Στην Πέλλα πέφτουν τα κρούσματα αλλά και πάλι θεωρούνται πολλά μιας και υπάρχουν πολλά ενεργά καθώς και επίσης τα λεγόμενα κρυφά κρούσματα που είτε αποτελούνται από πολίτες που κάθονται σε κατ οίκον περιορισμό ή σε άτομα που δεν γνωρίζουν ότι νοσούν με αποτέλεσμα οι εστίες μετάδοσης να είναι ενεργές.

Από την πρώτη στιγμή η έντυπη καθημερινή εφημερίδα Νέα της Πέλλας, ανέφερε ότι η περιοχή μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι αιτίες πολλές αλλά δεν είναι τώρα η ώρα να τις αναλύσουμε.  Πάντως το σύστημα υγείας στην περιοχή μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα μιας και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού η κατάσταση έχει ξεφύγει. Άρα αυτή τη στιγμή η Πέλλα πονά στην υγεία και επιζητά την στήριξη της.

Προχθές σε επίσκεψη αστραπή, εμφανίστηκε στο διοικητήριο της Έδεσσας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για λίγες ώρες. Συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη, με τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, με τον αστυνομικό διευθυντή  και με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιαννιτσών Ευάγγελο Λόγγο.  Οι λόγοι της επίσκεψης άγνωστοι και απροσδιόριστοι.

Η επίσκεψη Χρυσοχοϊδη στην Πέλλα ήταν μια ¨άσκοπη¨ μετακίνηση που δεν προσέφερε τίποτα, παρά μόνο χρύσωσε το χάπι κάποιων. Μια σύσκεψη λίγων ωρών. Η Πέλλα δεν πονά στην αστυνόμευση αλλά στην υγεία.  Μάλιστα ο Υπουργός ήρθε στα κρυφά καθώς δεν ενημερώθηκαν οι τοπικοί δημοσιογράφοι. Σήμερα η δουλειά του Δημοσιογράφου είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει και αυτός να βρίσκεται στο πεζοδρόμιο για την ενημέρωση των πολιτών. Αυτού του είδους οι αποκλεισμοί οδηγούν σε άλλα συμπεράσματα και σε άλλες εποχές.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι καθημερινά μαθαίνουμε  για γνωστούς μας στην περιοχή που χάνουν την μάχη με τη νόσο. Ο ιός είναι εδώ,  δίπλα μας. Μας ακουμπά. Οι πολιτικοί μας ταγοί θα πρέπει και αυτοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να συμπεριφέρονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.  Γελοίοι άνθρωποι δεν υπάρχουν. Γελοίες απόψεις και εκφράσεις όμως ναι. Η σοβαρότητα από τον κλαυσίγελο δεν απέχουν και πολύ.

Εν κατακλείδι στην τοπική μας ιστορία θα γραφεί ότι είχαμε ίσως την πιο αποτυχημένη επίσκεψη Υπουργού στην ιστορία της Πέλλας. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν απευθύνεται σε ιθαγενείς που θα τους δωρίσει καθρεφτάκια και όλοι θα είναι μια χαρά. Τέλος δεν είμαστε και εμείς άμοιροι ευθυνών. Η ατομική ευθύνη χρειάζεται και μάλιστα επιβάλλεται ιδιαιτέρως τώρα που η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more