Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Ψήφισαν αρνητικά οι συνδυασμοί των Σ. Καστερίδη, Θ. Θεοδωρίδη, Η. Θεοδωρίδη και Ο. Παπαδοπούλου

 


Δεν πέρασε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πέλλας

 


 

Θα ξαναέρθει προς συζήτηση και λήψης απόφασης

 


Συνεδρίασε την Τετάρτη το βράδυ με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, το Δημοτικό συμβούλιο Πέλλας. Πραγματοποιήθηκε προηγούμενους η συζήτηση και έγκριση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Πέλλας που και εκείνη έγινε με τηλεδιάσκεψη. Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πέλλας Ζαχαρίας Σπαθόπουλος κήρυξε την έναρξη ης συνεδρίασης. Για το θέμα του covid 19 τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος που έκανε έκκληση προς τους πολίτες του Δήμου, να μείνουν σπίτι. Άλλωστε οι δομές του Δήμου Πέλλας είναι σε εγρήγορση. Ο κος Στάμκος δήλωσε χαρακτηριστικά:

Όλη η Ελλάδα βρίσκεται πάλι σε καθεστώς οριζόντιας αναστολής δραστηριοτήτων,το γνωστό σε όλους μας lockdown.

Ζούμε εδώ και 8 μήνες σε ρυθμούς και συνθήκες πρωτόγνωρες. Λίγο πολύ όμως το συνηθίσαμε. Φορώντας μάσκες,κρατώντας αποστάσεις και αλλάζοντας τελείως τις καθημερινές μας συνήθειες.


Ο Δήμος Πέλλας,όπως άλλωστε και σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας,παραμένει στην πρώτη γραμμή, προσπαθώντας να εξυπηρετεί τους δημότες και να φροντίζει όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Οι υπηρεσίες μας δεν σταμάτησαν λεπτό.

Το δημοτικά καταστήματα σε όλες τις δημοτικές ενότητες,τα ΚΕΠ,η διεύθυνση Περιβάλλοντος-Πρασίνου-Καθαριότητας, η Δημοτική Αστυνομία,οι εργαζόμενοι στη δομή Βοήθεια στο Σπίτι αλλά και οι αιρετοί συνεργάτες μου είναι διαθέσιμοι για οποιαδήποτε ανάγκη των δημοτών.

Από αύριο,θέτουμε εκ νέου σε λειτουργία τη δομή #Βοήθεια για να μείνετε στο Σπίτι# για την εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων.

Καθημερινά,από Δευτέρα εώς Κυριακή 08.00 με 20:00 μπορείτε καλείτε στο 2382084382.

Ο περιορισμός μας αυτόν τον μήνα με την ανάλογη συμπεριφορά ας μας δώσει τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση χωρίς να ξαναχρειαστούν σκληρά μέτρα.

 

Διαφώνησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι τοποθετήσεις των παρατάξεων του Δήμου Πέλλας αναφορικά με το τεχνικό πρόγραμμα. Ο επικεφαλής του συνδυασμού  «ΠΕΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Θεόδωρος Θεοδωρίδης τόνισε ότι το πρόγραμμα έγινε δια της απουσίας της αντιπολίτευσης.


Ο κος Θεοδωρίδης τόνισε ότι το δημοτικό συμβούλιο μας αντιμετωπίσει ως κομπάρσους και ιδιαίτερα για το ζήτημα του τεχνικού προγράμματος.  Ακόμη ανάφερε ότι δεν έχει ισόποση κατανομή των έργων στα δημοτικά διαμερίσματα.  Ο κος Καστερίδης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης,  τόνισε ότι βλέπουμε συνεχιζόμενα έργα με μικρό υπόλοιπο ενώ κάποια έργα που έχουν τελειώσουν, φαίνονται μη περατωμένα.  Ο κος Καστερίδης τόνισε ότι θα πρέπει να εκτελεστούν τα έργα σε κάθε τοπική κοινότητας.  Ακόμη θα πρέπει η δημοτική αρχή να λαμβάνει υπόψιν τις γνωμοδοτήσεις των κοινοτικών συμβουλίων, την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή δεν χορηγεί ούτε την πάγια προκαταβολή στις κοινότητες. Άρα εκεί το τεχνικό πρόγραμμα έχει ζήτημα καθώς δεν ακούστηκαν τα χωριά ούτε βέβαια και οι δημοτικές παρατάξεις που θα έπρεπε να εντάξουν κάποια έργα.  Ο επικεφαλής συνδυασμού Ηλίας Θεοδωρίδης τόνισε θα πρέπει εκ νέου να συνταχθεί το τεχνικό πρόγραμμα που έχει ελλείψεις.

Θα πρέπει να ακουστούν τα χωριά και οι Παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Τέλος η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι αντιαναπτυξιακό και μη υλοποιήσιμο καθώς δεν θα υπάρξει η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του.  Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων τόνισε ότι η αντιπολίτευση αδιαφορεί για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος, δεν συμμετείχε στην επιτροπή διαβούλευσης, δεν πήραν κάποιο τηλέφωνο. Θα πρέπει η αντιπολίτευση να καταθέσει προτάσεις και να αγκαλιάσουν τις προτάσεις της δημοτικής αρχής. Ακόμη αναρωτήθηκε γιατί οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης δεν κατέθεσαν πρόταση εναλλακτικής πρότασης καθώς όπως δηλώνουν έχουν το 62%; Τέλος τόνισε ότι είναι πολύ εύκολη η άρνηση της αντιπολίτευσης. Ο Δήμαρχος τέλος τόνισε ότι είναι ένα  πλήρες τεχνικό πρόγραμμα που θα διανθιστεί με τις αναμορφώσεις που μπορεί να σταθεί ενώ αναφέρθηκε και στο πενταετές σχέδιο της Δήμου Πέλλας που θα είναι ο μπούσουλας για τα επόμενα βήματα του Δήμου και θα γίνει πριν το τέλος του νέου έτους.  Ο κος Στάμκος τόνισε ότι η άρνηση της αντιπολίτευσης έχει στόχο η δημοτική αρχή να μην παράγει το έργο που πρέπει και για αυτό καθυστερούν όλες τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής αρχής.

 

Η ψηφοφορία του θέματος


Αναφορικά με την ψηφοφορία οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν υπέρ του τεχνικού προγράμματος. Οι παρατάξεις των κ.κ.κ.κ. Καστερίδη, Θ. Θεοδωρίδη, Η. Θεοδωρίδη και Ο. Παπαδοπούλου ψήφισαν αρνητικά για την έγκριση του τεχνικού προγράμματος.  Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζαχαρίας Σπαθόπουλος τόνισε ότι το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου δεν εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία καθώς δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία. Πάντως το τεχνικό πρόγραμμα θα ξαναέρθει προς συζήτηση σε μελλοντικό συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more