Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: "Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2021 ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΕΜΒΟΛΙΟ" ΠΟΥ ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"



Ως το "εμβόλιο" που θωρακίζει με αντισώματα την ελληνική οικονομία και προστατεύει όσους δοκιμάζονται από την πανδημία περιέγραψε ο κ. Θεόδωρος Καραόγλου τον προϋπολογισμό του 2021, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναλύοντας τους άξονες της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) εξήγησε πως στόχο έχουν την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης ώστε η επόμενη ημέρα του Covid-19 να βρει όρθια την κοινωνία και ανοιχτή την οικονομία. "Ο προϋπολογισμός του 2021 προωθεί μεταρρυθμίσεις, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής, ενώ διακρίνεται για την κοινωνική του ανταποδοτικότητα. Δεσμευτήκαμε πως κανένας δεν θα μείνει μόνος και αβοήθητος και το κάνουμε πράξη", σημείωσε.

Αναφερόμενος στα βασικά χαρακτηριστικά του νέου προϋπολογισμού επισήμανε πως με όχημα την πειθαρχία και τη συνέπεια μετατρέπει την υγειονομική κρίση σε ευκαιρία για υψηλή, διατηρήσιμη και "έξυπνη" ανάπτυξη. "Ο προϋπολογισμός του 2021 είναι ρεαλιστικός γιατί είναι συγκρατημένα αισιόδοξος. Είναι αναπτυξιακός γιατί είναι φιλο-επενδυτικός, είναι μεταρρυθμιστικός γιατί είναι ευέλικτος. Μα πάνω από όλα είναι αξιοπρεπής γιατί ενσωματώνει τις συνέπειες της πανδημίας χωρίς να υπόσχεται... νταούλια και... λεφτόδενδρα. Με λίγα λόγια είναι ο οδικός χάρτης που μας οδηγεί στο ξέφωτο της ανάπτυξης. Είναι το σχέδιο παραγωγικότητας που αυξάνει την ανταγωνιστικότητα", τόνισε.

Και συνέχισε: "Η προσπάθεια και ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας πρέπει να είναι διαρκής και η πορεία προς το μέλλον συνετή και βιώσιμη. Το μέλλον δεν είναι μόνο το 2021, αλλά τα χρόνια που έπονται και τα οποία πρέπει να διαμορφωθούν με υπομονή και επιμονή. Με αποφασιστικότητα και τόλμη, με σύνεση και ρεαλισμό. Το επιτάσσει ο δύσβατος δρόμος της ευθύνης που βαδίζει η χώρα από το βράδυ της 7ης Ιουλίου 2019".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more