Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Ψηφίστηκε από την Βουλή η διαγραφή προστίμων για 8.700 επιχειρήσεις της Πέλλας

 


Το θέμα είχε αναδειχθεί από τα Νέα της Πέλλας 






  Η καθημερινή εφημερίδα Νέα της Πέλλας ήταν η πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο που ανέδειξε το θέμα. Πλέον με νομοθετική ρύθμιση δίδεται λύση για τις 8 .700 επιχειρήσεις της περιοχής που τους επιβλήθηκαν τα άδικα πρόστιμα. Δελτίο τύπου για το θέμα εξέδωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης ο οποίος δήλωσε τα ακόλουθα: Ακυρώνονται, διαγράφονται ή επιστρέφονται τα άδικα πρόστιμα για τις ΜΥΦ του 2014
✅ Με το Άρθρο 56 του Σχεδίου Νόμου που συζητείται σήμερα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προβλέπεται ότι τα Άδικα πρόστιμα από τις Δ.Ο.Υ. σε χιλιάδες επιχειρήσεις για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών (Μ.Υ.Φ.) χρήσης 2014 ακυρώνονται ή εφόσον έχουν εισπραχθεί συμψηφίζονται με οφειλές ή επιστρέφονται.
🔹 Πρόκειται για την περίοδο της πρώτης εφαρμογής της διαδικασίας υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων, για τη χρήστη 2014, η οποία χαρακτηρίστηκε από σωρεία προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να αναγκάζονται να υποβάλουν ξανά και ξανά διορθώσεις. Παρότι η τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, διαβεβαίωνε ότι οι δηλώσεις στο σύνολό τους δεν θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες, σήμερα χιλιάδες επιχειρήσεις έρχονται αντιμέτωπες με πρόστιμα.
🔹 Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι επιλύεται ένα θέμα που ανέδειξα από τους πρώτους και για το οποίο κατέθεσα σχετική Κοινοβουλευτική Ερώτηση (646/16-10-2020) προς τον Υπουργό Οικονομικών. Τα άδικα πρόστιμα επεβλήθησαν σε χιλιάδες επιχειρήσεις της χώρα μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ, μόνο οι επιχειρήσεις στην Περιφερειακή Ενότητά μας ανέρχονται σε περίπου 8.700!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more