Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Εικόνες συγχρωτισμού έξω από τις τράπεζες της Πέλλας και αυτή την εβδομάδα




Εικόνες που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν καθεστώς lock down αποτυπώθηκαν σήμερα το πρωί στις πόλεις του νομού Πέλλας  και ιδιαιτέρως σε κεντρικές οδούς. Οι σαφώς καλύτερες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, μετά από αρκετό διάστημα, σε συνδυασμό με την ανάγκη εκπλήρωσης διαφόρων υποχρεώσεων των πολιτών, οδήγησαν αρκετό κόσμο στο να ξεχυθεί στους δρόμους και αυτή την εβδομάδα σε Έδεσσα, Γιαννιτσά, Σκύδρα και δημιουργώντας εικόνα κανονικής λειτουργίας της καθημερινότητας και όχι ότι έχουμε συνηθίσει τους τελευταίους 2 μήνες με τους περιορισμούς οι οποίοι έχουν επιβληθεί.

Τράπεζες και καταστήματα, στα οποία οι πολίτες πληρώνουν κατά κύριο λόγο λογαριασμούς, κατακλύστηκαν από κόσμο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργήθηκαν ουρές δεκάδων ατόμων. Ανάμεσα σε όλους αυτούς που ξεχύθηκαν στους δρόμους για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους και πολίτες οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό κάνοντας απλώς μια βόλτα στην πόλη, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τα φαινόμενα συγχρωτισμού σε κεντρικές οδούς της Έδεσσας.

Παράλληλα δεν ήταν λίγοι και αυτοί που επισκέφθηκαν καταστήματα με εποχιακά ήδη(χριστουγεννιάτικα) τα οποία από χθες άνοιξαν και πάλι. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα τη Δευτέρα το βράδυ, όπου παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν αρκετός κόσμος Περίμενε στην ουρά προκειμένου να κάνει τις αγορές του.

Η ανάγκη του κόσμου για αλλαγή ψυχολογίας περιμένοντας ακόμα και το άνοιγμα της αγοράς είναι δεδομένη, δημιουργεί όμως ανησυχία σε κυβέρνηση και αρμόδιους φορείς για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν οι πολίτες στην τήρηση των μέτρων που θα οριστούν.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που μεταφέρει στα Νέα της Πέλλας  έμπορος της πόλης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο μαγαζί του προκειμένου να εξυπηρετήσει παραγγελίες e-shop, αλλά μόλις έγινε αντιληπτός, είδε υποψήφιο καταναλωτή να του χτυπάει την πόρτα ζητώντας να εισέλθει στον μαγαζί ώστε να δοκιμάσει τα προϊόντα που ήθελε να αγοράσει. Προφανώς και η πόρτα δεν άνοιξε ποτέ, με τον έμπορο να εξηγεί πως το κατάστημα είναι κλειστό και εξυπηρετεί μόνο ηλεκτρονικές παραγγελίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more