Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΑ

 


Οι πολίτες πήραν το νόμο στα χέρια τους


Δεν λέει να πάρει το μήνυμα η Δημοτική αρχή  Αλμωπίας

 

Ανάσανε η πόλη της Αριδαίας από την πρωτοβουλία πολιτών, κατοίκων και επιχειρηματιών που  δεν βρίσκονται υπό αναστολή, καθώς άνοιξαν τους πεζοδρόμους της Αριδαίας!!! Πρόκειται για την οδό Κύπρου αλλά και την παράλληλη  οδό από την κεντρική πλατεία. Εδώ και περίπου 8 μέρες οι πολίτες πήραν το νόμο στα χέρια τους και έδειξαν τον δρόμο στην Δημοτική αρχή. Δηλαδή ότι η πεζοδρόμηση επί της ουσίας του κέντρου της Αριδαίας, χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση και με αποφάσεις που η αντιπολίτευση  θεωρεί παράνομες, δεν μπορούν να σταθούν. Τονίζουμε  ότι εναντίον της πεζοδρόμησης τάχθηκαν οι συνδυασμοί των κ.κ. Χατζηδημητρίου και Μπίνου ενώ  ο συνδυασμός του κου Νίκου Παρούτογλου που εκείνη την εποχή συνεργαζόταν με την Δημοτική αρχή, είχε εκφράσει αντιρρήσεις. Εναντίον τάχθηκε και ο Εμπορικός σύλλογος της περιοχής καθώς είχε πραγματοποιήσει δημοσκόπηση-ερώτηση σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των επιχειρηματιών ήταν εναντίον της άτακτης και χωρίς σχέδιο πεζοδρόμησης. Θυμίζουμε ότι στην αρχή η Δημοτική αρχή Αλμωπίας πήρε την απόφαση ώστε να κλείσει η οδός Κύπρου με μια κορδέλα λόγω των έκτακτων μέτρων για τον covid 19. Στη συνέχεια όμως ο κος Μπάτσης αποκάλυψε πως σχέδιο του είναι η ολοκληρωτική και μόνιμη πεζοδρόμηση. Το θέμα έφερε στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας, ο ιατρός και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σάκης Χατζηδημητρίου ο οποίος δήλωσε τα ακόλουθα:

Πιστεύω ότι γνωρίζετε πως έχει ανοίξει ο πεζόδρομος. Για να κλείσει είχε προηγηθεί μια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τώρα με ποιανού απόφαση άνοιξε. Θυμίζουμε πως την προηγούμενη απόφαση για το κλείσιμο του πεζοδρόμου εμείς την αμφισβητούμε ως παράνομη καθώς θεωρούμε πως κακώς μετρήθηκαν ως θετικές οι ψήφοι του συνδυασμού του κου Νίκου Παρούτογλου. Ζητούμε από εσάς να τον κρατήσετε ως έχει καθώς κάνατε λάθος με την επιλογή σας.

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης του απάντησε: Ο πεζόδρομος δεν άνοιξε με καμία απόφαση. Αυτό που έγινε είναι παράνομο. Θεωρούμε πετυχημένη την απόφαση μας καθώς οι πολίτες της Αλμωπίας απόλαυσαν τον πεζόδρομο ενώ δώσαμε χώρο στα μαγαζιά. Θα προχωρήσουμε στην μόνιμη πεζοδρόμηση.

Ο κος Χατζηδημητρίου του ανταπάντησε:

 

Κατά τη δική μας τη γνώμη καλώς άνοιξε, γιατί αμφισβητούμε ότι η απόφαση του κλεισίματος είχε πλειοψηφία. Άρα, ή εσείς δεχτήκατε ότι δεν υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για να κλείσει ή κάτι άλλο συμβαίνει. Αφήστε τον πεζόδρομο ανοιχτό. Σας  θυμίζω ότι ο πεζόδρομος κατασκευάστηκε κατά τη θητεία μου ως Δήμαρχος Αριδαίας. Να συγκαλέσουμε μια σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να δούμε πως θα πρέπει να λειτουργεί ο πεζόδρομος.

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και μέλος της οικονομικής επιτροπής Δημήτρης Βέσκος ο οποίος δήλωσε τα ακόλουθα:

Δεν έχει ανακληθεί καμία απόφαση και ισχύει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος πρώην Δήμαρχος  Δημήτρης Μπίνος δήλωσε: τώρα είμαστε στη νομιμότητα. Γιατί αν λάβουμε υπόψη τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο κ. Παρούτογλου για να υπάρχει πλειοψηφία δεν τηρήθηκαν. Άρα, εγώ θεωρώ πως εξ αρχής δεν θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί.

Επί της ουσίας φαίνεται πως οι πολίτες πήραν το νόμο στα χέρια τους και έδειξαν την πορεία που θα πρέπει να έχει ο πεζόδρομος στο μέλλον. Αποδοκίμασαν εμπράκτως την Δημοτική αρχή στην απόφαση της για μόνιμη πεζοδρόμηση ενώ και η ¨παράνομη¨ λειτουργία του εδώ και 8 μέρες ως κανονικός δρόμος, έδειξε πως έλυσε κυκλοφοριακά προβλήματα ενώ δημιούργησε και χώρους παρκινγκ που τόσο έλειπαν. Δεν μπορεί στο βωμό μιας μικρής μειοψηφίας που θέλει τον πεζόδρομο και της Δημοτικής αρχής, να ταλαιπωρούνται 25.000 πολίτες της Αλμωπίας Σαφώς και αυτή η εξέλιξη δείχνει την πλήρη αποτυχία του Δημάρχου και της δημοτικής που δεν έχει πάρει το μήνυμα και συνεχίζει να στηρίζει ένα έργο που δεν έχει την κοινωνική αποδοχή. Το κλίμα βέβαια επιβαρύνεται από το γεγονός ότι η Δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει σε διάλογο με την κοινωνία για να δει τα θέλω της, αλλά ανακοινώσει τις όποιες αποφάσεις, χωρίς καμιά κουβέντα. Ο κος Δήμαρχος καλά θα κάνει να δει την πραγματικότητα γιατί διαφαίνεται να έρχεται άλλη μια ήττα στο δημοτικό συμβούλιο  για τον ίδιο και την παράταξη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more